20 Октомври 2024неделя19:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня

Желирано телешко месо – едно подходящо за зимата ястие

/ брой: 272

автор:Дума

visibility 2596

Препоръчвам желираното месо най-вече на мъжете и за зимата. Работата е там, че в Русия желираното месо върви добре с водка, но не се съмнявам, че това прекрасно ястие ще върви добре и с ракия. И така...
Продукти
1 говежди крак, 200-400 гр. месо, 2-3 л. вода, 2-3 ч.л. сол, 3 скилидки чесън, 3 дафинови листа, 10 зрънца черен пипер, по желание 1-2 глави лук, 1 морков.
Начин на приготвяне
Опърлете говеджия крак, насечете го на 3-4 части, накиснете го в студена вода за 3-4 часа, най-добре за цяла нощ.
Изстържете добре с нож парчетата от крака, сложете ги в голяма тенджера, залейте ги със студена вода. Като кипнат, махнете пяната и варете на слаб огън, почти без да кипи, 4-6 часа, докато месото започне да се отделя лесно от кокъла.
Един час преди края на варенето добавете месо, сол, черен пипер, дафинов лист и по желание – цяла глава лук и цял морков.
Прецедете през гевгир.
Изхърлете моркова, лука и подправките. Отделете месото от костите. Нарежете го на дребно.
В нарязаното месо налейте малко бульон, изстискайте чесън и разбъркайте. Получената маса изсипете във форма и изравнете. Сложете лъжица във формата и започнете да изливате бульон на тънка струйка по лъжицата. Така желираното месо ще се състои от два слоя – отдолу слой месо, отгоре прозрачно желе.
Ако искате да направите еднородно по състав желирано месо, първо разбъркайте бульона с месото и тогава го изсипете във формата. Сложете го да се стегне във хладилника.
Готвач Юс
 

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 2052

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 2077

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 2756

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 2114

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 2063

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 2349

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 2294

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 2829

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 2505

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 2159

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ