26 Септември 2020събота19:20 ч.

Засекли опасни яйца в магазините

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 478

Измами с продажбата на яйца е открила при проверки Българската агенция за безопасност на храните. Това обяви пред журналисти министърът на земеделието Мирослав Найденов преди началото на заседанието на Министерски съвет вчера. Това ставало въпреки "чуствителните санкции", допълни той. Найденов каза, че контролните органи лесно могат да установят разликите при измерване и да санкционират тези, които злоупотребяват.
Опитите за измама са свързани с изписване на по-голям размер, който не отговаря на действителния. Яйцата имат размери по аналогия с тези при дрехите - S, M, L, XL, така че те примерно пишат на опаковката L, а вътре слагат M, поясни Mирослав Найденов и допълни, че това бърка в джоба на потребителя.
Другото, което е по-опасно, е използването на старите печати, които вече не са в употреба - кръглите печати на единия край на яйцето, обясни министърът. Той припомни, че от доста време е въведен лазерен печат по подобие на баркода, отстрани на яйцето. Наличието на кръгъл печат означава, че яйцето не е минало контрола на компетентните власти, не се знае неговият произход, температурният режим, при който е съхранено и това може да доведе особено в горещите месеци до хранително отравяне.
Темата е потребителска, свързана е с летния сезон и това да не си развалим почивките, коментира министърът и посочи, че може да има проблеми с яйцата по подобие на тези с Е. коли.

 

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 526

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 545

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ