02 Май 2024четвъртък22:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинар

Захарни праскови

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 387

Необходими продукти:

За тестото:

4 яйца

2 ч.ч. захар

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

8 ч.ч. брашно

1 пак. амонячна сода

ванилия

За крема:

300 мл. прясно мляко

125 гр. меко краве масло

1 ч. ч. захар.

Начин на приготвяне:

Омесва се тестото и се оставя да почине 15 минути. Оформят се топчета с големината на орех. Поставят се на разстояние в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до порозовяване. Охлаждат се и се издълбават.

Трохите добавяме към крема, който се получава, след като разбъркаме прясното мляко с кравето масло и 1 ч.ч. захар. Пълним прасковките с крема.

В две купички се разтваря сладкарска боя червена и жълта във вода. Потопяваме прасковките и овалваме в захар. За листенцата – чемшир.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ