12 Април 2021понеделник07:59 ч.

Заблудите на Османи

/ брой: 69

автор:Юри Михалков

visibility 389

Отношение към парламентарните избори у нас взе и Буяр Османи, първият дипломат на Република Северна Македония. "Посланието от изборите е много важно, в смисъл, че блокирането на европейската перспектива на Северна Македония не е това, което българските граждани искат", обяви Османи, цитиран от проправителствения вестник "Слободен печат". Според него българските граждани не подкрепят такава политика и това е най-силното послание от изборите. "Хората не са против европейската перспектива, хората искат сътрудничество между двете страни и се надявам, че това ще се превърне в политически възгледи на партиите, получили гласове от българските граждани", добави той.

Бидейки с албански корени, Османи проявяваше повече трезвост и съзидателност от много македонски политици със славянски (че и български) корени. Но този път политическите му "локатори" или не са работили на пълни обороти, или са били заблудени от лъжливи сигнали.

Да, българите не подкрепяме блокажа на европейската перспектива на Северна Македония и желаем сътрудничество, но не за българска сметка и не на всяка цена. Не, например, с цената на сатанизирането ни като фашисти в учебниците на Северна Македония и промиването на мозъците на младите поколения с антибългарска омраза. Не с цената на фалшифицирането на историята ни и кражбите от българската национална памет. Не с цената на македонизирането на Гоце Делчев, на плеядата възрожденци, на цар Самуил или на разпространението на славянската писменост. Не и за сметка на общата история, която сме готови да приемем точно заради европерспективата на Скопие, но която обща история някои в Скопие изопачават като посегателство върху македонската идентичност!

Османи споменава и Каракачанов. Той обаче не влезе в парламента не заради отношението му по спора със Скопие, споделяно впрочем от мнозинството българи, а по други причини. Примерно, защото бе станал част от Модела и се самозалъгваше, че ще му простим това заради македонската му позиция.

Ако това не е обяснило на Османи посолството в София или нашето МВнР, обяснява му го ДУМА с надеждата, че "локаторите" му ще станат по-точни. 

                

Зов за помощ

автор:Дума

visibility 86

Борисов пак ще връща публиката на стадионите

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 70

Кристиан Вигенин: Измамно е усещането, че БСП е смазана

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 70

Иво Христов призова ГЕРБ да върнат мандата

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 70

Българското агнешко ще е с 20% по-скъпо

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 70

Ще компенсират перничани заради авариите с парното

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 70

Затворените ресторанти сринаха производството на алкохол

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 70

Късната пролет увеличи потреблението на ток

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 70

Примирието в Донбас масово се нарушава

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 70

ВМРО-ДПМНЕ атакува вътрешния министър

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 70

Белият дом планира високи социални разходи

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 70

"Дивайнгейт" разкри раздора между Мишел и Лайен

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 70

Без БСП рискуваме да върнем ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 124

/ брой: 70

След изборите: Всичко не е така

автор:Мирослав Попов

visibility 143

/ брой: 70

Датата

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 70

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ