26 Юли 2021понеделник20:04 ч.

За едноличните фирми

/ брой: 264

автор:Лозан Такев

visibility 907

У нас всичко се върши от един човек. Член първи го няма. Но пак има у нас всеки Първи, както някога, втори не съществува... И става, каквото каже Първият! Точка. Един плаща пенсии, строи магистрали, реже лентички. Друг раздава порциите. Трети лично уволнява и назначава. Един взема хора от разклона и ги прави министри. Друг лично прави акции и атракции. И избори.
Един прави пиар и дава прогнози, друг праща въздушни целувки на германския канцлер. Един живее в палат и не плаща ДДС, друг плаща ДДС за всичко, което го заобикаля, и живее в колиба... Един е цар, друг - президент на фирма или държава, трети - премиер, четвърти - кмет. Я, колко еднолични господари! Един живее със сто и петдесет лева на месец, друг харчи сто и петдесет евро на ден... Един има милиони авоари в швейцарски банки, друг никога няма и да стъпи в Швейцария, дори чрез най-евтина екскурзия... На промоция! Един зад всички, всички зад един!? Както би звучало по-справедливо.
Един прави шоу, непрекъснато пее, разсмива, дава заплати, награди, телевизори на публиката. Друг дава интервюта и е последна инстанция за всичко, което става в България и по време на прехода. Получил е правото да бъде съдник на събитията от днес и вчера. Един държи рекламата, друг - развлекателните предавания и филмите по телевизията и няма кой да спре безумията му от екрана.
Един пред всички, всички зад един! Вече не се казва тет а тет, а ЕТ а ЕТ. Да изгоним едноличните търговци от храма, би казал друг, също едноличен... господ! Но вече няма как да стане. Ние сме малки и малко пред Един едноличен търговец...

Кацаров иска анекс към Националния рамков договор

автор:Дума

visibility 0

7 жертви в катастрофи у нас за 24 часа

автор:Дума

visibility 94

РЗИ-Благоевград с план за новата ковид вълна

автор:Дума

visibility 105

БНБ: Икономиката ще нарасне с 4,1% през 2021 г.

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 141

Енергийният холдинг с временен борд

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 141

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 141

Държавната петролна компания пред закриване

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 141

Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция

автор:Дума

visibility 111

САЩ критикуват Скопие заради корупцията

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 141

По политиките ще ги познаете

автор:Валентин Георгиев

visibility 356

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ