25 Юни 2021петък09:56 ч.

Страсти

Ювенално право

/ брой: 251

автор:Евгений Гиндев

visibility 3216

Безумията на европейските бюрократи от Брюксел нямат край. Едно от последните им занимания e да изкорубват и деформират до неузнаваемост смисъла на термини и понятия. "Вродената човешка казуистика - да променя нещата, като променя имената им, - пише Маркс - е намерила удобния начин в традицията да отхвърля самата традиция, като се промъква през задния вход винаги когато непосредственият интерес служи като достатъчна подбуда" (К. Маркс, Ф. Энгельс - Избранные произведения, том II. Москва, 1948. стр. 204). И вместо да съсредоточат вниманието си върху наистина важни за съюза проблеми, от които зависи неговото съществуване, европейските бюрократи се занимават с проблеми, плод на умствено разстройство и необуздана фантазия.
    Днес Европейският съвет възнамерява да премахне  думите "майка" и "баща", защото думите носили сексистки характер и унижавали жената, като я представяли за пасивно и второсортно същество, майка (?!) и сексуален обект. Местните чиновници в Швейцария вече заменят "майка" и "баща" с "един от родителите" или просто - с "родител". Подобни безумия не трябва да ни изненадват. Те са продължение на глупава тенденция, проявила се, първо, с премахването на думата "госпожица", тъй като за неженени мъже подобно разграничение не се прави. Подобен първосигнален стремеж за равенство между половете води до куриози, но и до смешните напъни жените да се правят на мъже и обратното. Равенството между половете има дълга история и днешните феминистки не са откритие на модерните векове. Едва ли е широко известно, че в древния Рим е имало и жени гладиаторки, от които най-известната е Херардеска Манутиус, която е убила 200 съперници, преди тя да падне убита. Жената воин активно се пропагандира от Холивуд. Погледнато по същество, феминисткото движение е пряк път към разрушаване на семейството. Негов юридически помощник е ювеналното право, което тихо и полека завладява Европа.
    Названието идва от латинската дума ivenis,  която означава млад (от 20 до 40 години) и е родствена с дума, означаваща хора, годни за военна служба. Ювеналната система позволява на ювеналните съдилища да изземат децата от родители за: шамар (физическо насилие), повишаване на гласа (психологическо насилие), молба детето да измие чиниите (експлоатация на детския труд), забрана за общуване с неподходящи приятели (потискане на личността), за бедност (неподходящи битови условия) и др. В някои страни в детските градини и в училищата вече се обучават децата на техните "права", за да стават доносници срещу своите родители. Паралелно се препоръчват за изучаване на два нови предмета: "безопасен секс" и "търпимост към сексуалните отклонения". Тези дни в щата Ню-Джърси учител по физика от средното училище беше осъден на 90 дни затвор, защото извел от клас, като го хванал за ухото, външен ученик, влязъл без разрешение на половината урок и започнал да тършува из класа.
    Според ювеналното право всички престъпници до 18 години няма да се изпращат в изправителни учерждения за малолетни, а ще се "превъзпитават" чрез разнообразни "програми за превъзпитание" (спорт, просветителски беседи, умерен обществено-полезен труд). По този начин се изпразва от съдържание самото понятие "наказание".
 Иззетите от семействата деца се настаняват в опекунски (фостерни) семейства, за чиято издръжка плаща държавата. В много западни държави опекунските семейства са се превърнали в процъфтяващи доходни предприятия.
    Целта на всички подобни проекти не е грижата за отглеждане и възпитание на децата. Официалната цел е "смяна на идеологията и на парадигмите в обществото, защото е дошло време да се сменят всички приоритети и съществено да се промени отношението към проблемите на детството, още съществуващи в остарялото обществено съзнание". Това е прекият път към пълното ликвидиране на семейството като основна клетка на обществото.
    Ювеналното право е поредният озъбен отвратителен вид на глобализма, проява на неговата ненаситна жажда за човешка плът и кръв.
От гледна точка на историята се набелязва прогресивно влошаване и деградиране на всички инструменти на социума, забързване по пътя на превръщането на населението на планетата Земя в стадо глобални идиоти ("асоциирани личности"), загубили не само всякакви идеи, но и традиционните ценности.
    Какво прави България в това сборище от малоумни?

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 626

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 676

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 217

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ