17 Май 2024петък13:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ян Уинклъс "подгрява" Беглика фест

Гуруто на алтернативното земеделие ще води уъркшоп по овощарство и градинарство

/ брой: 84

автор:Дума

visibility 128

Легендата в света на перма-културата, човекът, който превърна един вулканичен остров в Индийския океан в зеленчуков Ноев ковчег, човекът, чиято система за неформално образование бе призната от ЮНЕСКО за ефективен метод за постигане на световен мир - Ян Уинклъс, ще бъде първият гост в подгряващата програма на Беглика фест тази година. Ирландецът е и основател на цяла методология за алтернативно образование и създател на училището за мир към ЮНЕСКО, научи ДУМА от Янина Танева.
Уъркшопът по овощарство, който той ще води, ще въвежда в темата за способността на съвременния човек да създава живота, а не само да го консумира и ще се състои в с. Горни Лозен (Софийско) на 16 април. Там той ще въведе феновете на феста в една от основните теми на събитието тази година - биоземеделие и алтернативни форми на земеделие, която ще бъде дискутирана в рамките на форум "Земеделие и хранене" по време на проявата в западните Родопи.
Фестивалът ще огрее на 19, 20 и 21 август на познатия терен - до язовир "Голям Беглик", с много новини в програмата, една от които е, че тази година ще включва и литературни четения със съвременни български автори.
На 28 април пък в клуб "MIXTAPE 5" - София, младият бийтмейкър Comfort Fit от Берлин идва в столицата по покана на Гьоте институт, за да смеси на живо стилове като текно, броукън бийт, хип-хоп, джаз и дъбстеп. Феновете на ърбан-земедлието ще могат да чуят специалната лекция на Ян Уинклъс "Пермакултура в града" от 18 ч. в сградата на Гьоте институт (ул. "Будапеща" 1), входът е свободен. Участниците в уъркшопа ще се опитат да си отговорят в пътешествие от преживявания на въпроса - възможно ли е съвременният метрополис да съществува в хармония с природата и човешкото здраве?
 

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 214

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 186

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ