24 Ноември 2020вторник11:36 ч.

Няколко думи

Вярвай, народе!

/ брой: 104

автор:Ростислава Иванова

visibility 624

Доживяхме Вождът да признае, че правителството му все генерира недомислици.

Ясно е, че необмислените му решения - често отменяни след няколко часа, после връщани и пак променяни, определят цялото му нелепо управление. Но не и в случая с маските. За тях Той лично разпореди преди близо месец под натиска на Щаба, а здравният финансист формално подписа заповедта. От малкото му правилни решения, а не недомислица, както Той я обяви театрално пред трагикомичната гледка на послушните си министри, замлъкнали като риби зад маските. "Всеки ден създаваме проблем с нещо недомислено!", изригна вождът и изнесе цяла тирада срещу мярката в познатия си простовато-народняшки изказ, че и баба на село да го разбере. Множественото му число на пръв прочит прозвуча като признание, че поема вината за недомислицата. Но не се лъжете, Той не си посипа главата с пепел. Гневният му изблик и високият тон трябваше да внушат, че е бил подведен. От глупави хора. И че пак той ни спасява. И пак трябва да сме му благодарни. 

Всичко за Вожда е пиар. Без да обиждаме изкуството, но Той вечно разиграва театър. Разбира се - посредствен, с калпав актьор, плитък и предизвестен сюжет.

Разчита да му повярват наивните и необразованите, които бързо забравят и чиято маса расте главоломно под вещото му държавно ръководство. Затова Бащицата говори простичко, илюстрирайки маските гастрономически - с чинии, манджи, бонбони и ресторанти, за които маските не важали. А видите ли - в МС са задължителни, та и министрите, горките, страдали! Живи да ги ожалиш, барабар с шефа им! А Той самият влезе в ролята на дисидент и революционер в собственото си правителство, бунтувайки се и нарушавайки собствените си заповеди. Да се смееш ли, да плачеш ли? 

Като вземем активностите му с джипа из страната, за да се изкарва Строителя на нацията, пародията в държавата е пълна. Това е начинът на Вожда да разкара спусналите се над него черни облаци с поредните корупционни скандали. Преди пандемията - с Къщата в Барселона и Частния остров, а сега с разкритията от доскорошния му спонсор - Божков, че е прибрал милиони от рекет на хазартния бос срещу властови чадър и данъчен комфорт. Испанската прокуратура вече разследва Вожда. 

"Лошо, Седларов, лошо!", възкликна в подобна ситуация героят на Тодор Колев в "Опасен чар". Защо тогава да не раздаде малко милиони - от нашите в хазната! Така ще си купи индулгенции - и от църквата, и от народа. Дадено! И раздаде Той няколко милиона пред телевизионните камери - за църкви, училища и детски градини. Щото, по думите му, Господ бил обичал България и я спасил от коронавируса. И ето - заслугите пак Негови. За разлика от другите държави, които затворили църкви и джамии, нашите православни храмове продължили да приемат богомолците.

Вярвай, народе, ако щеш!

С 43% са скочили дълговите проблеми на фирмите

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 224

Таксита и автобуси плашат да спрат работа в сряда

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 224

Над 70% срив на въздушния транспорт и туризма

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 224

С парите от такса "водомер" щели да ремонтират мрежата

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 224

Великобритания разхлабва част от мерките от 2 декември

автор:Дума

visibility 165

Масово безплатно тестване в Загреб

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 224

Байдън избра трансатлантик за дипломат №1 на САЩ

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 224

Вебер: Ако не беше пандемията, ЕНП да е изгонила Орбан

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 224

И Нощта на учените - онлайн

автор:Велиана Христова

visibility 167

/ брой: 224

Нямало фашизъм в България ли?

visibility 411

/ брой: 224

Датата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 224

Никъде другаде в ЕС хора не издъхват на стълбите пред болница

автор:Дума

visibility 305

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ