28 Юли 2021сряда00:15 ч.

Няколко думи

Вярвай, народе!

/ брой: 104

автор:Ростислава Иванова

visibility 918

Доживяхме Вождът да признае, че правителството му все генерира недомислици.

Ясно е, че необмислените му решения - често отменяни след няколко часа, после връщани и пак променяни, определят цялото му нелепо управление. Но не и в случая с маските. За тях Той лично разпореди преди близо месец под натиска на Щаба, а здравният финансист формално подписа заповедта. От малкото му правилни решения, а не недомислица, както Той я обяви театрално пред трагикомичната гледка на послушните си министри, замлъкнали като риби зад маските. "Всеки ден създаваме проблем с нещо недомислено!", изригна вождът и изнесе цяла тирада срещу мярката в познатия си простовато-народняшки изказ, че и баба на село да го разбере. Множественото му число на пръв прочит прозвуча като признание, че поема вината за недомислицата. Но не се лъжете, Той не си посипа главата с пепел. Гневният му изблик и високият тон трябваше да внушат, че е бил подведен. От глупави хора. И че пак той ни спасява. И пак трябва да сме му благодарни. 

Всичко за Вожда е пиар. Без да обиждаме изкуството, но Той вечно разиграва театър. Разбира се - посредствен, с калпав актьор, плитък и предизвестен сюжет.

Разчита да му повярват наивните и необразованите, които бързо забравят и чиято маса расте главоломно под вещото му държавно ръководство. Затова Бащицата говори простичко, илюстрирайки маските гастрономически - с чинии, манджи, бонбони и ресторанти, за които маските не важали. А видите ли - в МС са задължителни, та и министрите, горките, страдали! Живи да ги ожалиш, барабар с шефа им! А Той самият влезе в ролята на дисидент и революционер в собственото си правителство, бунтувайки се и нарушавайки собствените си заповеди. Да се смееш ли, да плачеш ли? 

Като вземем активностите му с джипа из страната, за да се изкарва Строителя на нацията, пародията в държавата е пълна. Това е начинът на Вожда да разкара спусналите се над него черни облаци с поредните корупционни скандали. Преди пандемията - с Къщата в Барселона и Частния остров, а сега с разкритията от доскорошния му спонсор - Божков, че е прибрал милиони от рекет на хазартния бос срещу властови чадър и данъчен комфорт. Испанската прокуратура вече разследва Вожда. 

"Лошо, Седларов, лошо!", възкликна в подобна ситуация героят на Тодор Колев в "Опасен чар". Защо тогава да не раздаде малко милиони - от нашите в хазната! Така ще си купи индулгенции - и от църквата, и от народа. Дадено! И раздаде Той няколко милиона пред телевизионните камери - за църкви, училища и детски градини. Щото, по думите му, Господ бил обичал България и я спасил от коронавируса. И ето - заслугите пак Негови. За разлика от другите държави, които затворили църкви и джамии, нашите православни храмове продължили да приемат богомолците.

Вярвай, народе, ако щеш!

Заев няма претенции за "македонско малцинство"

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 143

Фон дер Лайен: ЕС ваксинира 70% от населението

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 143

Атентат срещу кубинското посолство в Париж

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 143

Социални протести в САЩ

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 143

Лоши игрички

автор:Велиана Христова

visibility 156

/ брой: 143

Горещо лято, скромни ремонти

автор:Деси Велева

visibility 109

/ брой: 143

Здравна реформа? Забравете!

автор:Велко Велков

visibility 122

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ