10 Август 2020понеделник08:11 ч.

Искам думата

Аналогия

Вицът за краставицата

/ брой: 128

visibility 131

В годините преди да ни огрее демокрацията често слушахме разказа на Мирча Кришан за краставицата. Какъвто и въпрос да бъде задаван, комикът свежда отговора си до единственото нещо, което знае: че краставицата съдържа 99% вода. 

Слушам изричаните с хъс монолози на нашия премиер и неволно правя аналогия: какъвто и въпрос да му бъде задаван, той намира начин да го усуче така, че да подчертае своя незаменим принос. Това не му е достатъчно, та намесва европейските и световните лидери, които все го поздравяват, възхищават му се, питат го за съвет и тайно му завиждат даже. А виж, в България как така не се намери човек да му каже едно искрено благодаря. 

Ето синтез от монолозите на Борисов: "Ми, кажете едно благодаря, бе; ма, леле майко, някой щял да ги подслушва, да ги проследява; ние не подслушваме, не проследяваме като БСП; печатницата за еврото е в България, ние си ги печатаме. А бе, като тиловак съм станал с тез облекла; Брюксел се учи от нас; Кристалина Георгиева ми каза: "Бойко, на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш - спокоен". Аз имам принцип в живота - всичко си правя сам. Затова сами си правим облеклата; съжалявам, че цялата тази индустрия е съсипана и сега я възстановявам... За да може да се джурка и да се прави ваксината след това, за много други болести, за тиф, дизентерия - все тежки, и България е водеща, неслучайно и БЦЖ-то е българско; давайте по-бързо с въпросите, хората искат да си гледат филмите..." 

Ето тази песен повтаря премиерът, независимо какво го питат. Всеки, който изкаже различно от неговото мнение, е осмиван и унижаван по начин, срамен и за Женския пазар в София. Както вървят нещата, може би трябва монолозите на господин премиера да бъдат надлежно записани и да влязат в учебниците.

Петър КУЦАРОВ

Военните помагат в гасенето на пожарите в Хасковско

автор:Дума

visibility 155

Екатерина Захариева си урежда пост в ЕС?

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 151

Родната тол система стана златна

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 151

Пандемията срина приходите в транспорта

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 151

Хората очакват да обеднеят още

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 151

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 151

Масови бунтове заляха ливанската столица

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 151

Русия обяви кога ще отвърне с ядрен удар

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 151

Тръмп се скара с ключов републикански спонсор

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 151

Комисията Скопие-София може да заседава през септемри

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 151

ДПС - Доган за пари и сеир

автор:Юри Михалков

visibility 296

/ брой: 151

Извинете се, г-н Борисов!

visibility 378

/ брой: 151

Учителят от Джулюница

автор:Лозан Такев

visibility 188

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ