02 Март 2021вторник22:46 ч.

Винаги невиновен

/ брой: 81

автор:Милена Николова

visibility 1991

На Бойко Борисов винаги му е виновен някой друг. Ако няма насреща подходяща изкупителна жертва, си я намира. Сега на ред е Деница Златева, която няма да бъде в правителство на ГЕРБ. Факт, който няма какво да се обсъжда. Той си беше по дефиниция ясен. Позицията на БСП е също толкова ясна и няма какво повече да се говори, ясно се знае кой е опозиция в този парламент. Но някак не е нормално да наречеш деструктивен човек, който си е позволил да откаже вицепремиерски пост, след като е свършил добре работата си. Борисов май не разбра, че де факто си признава, че без БСП и Златева не може. Няма ли ги - провал на европредседателството.
При Бойко Борисов действат по детски инстинкти и реакции. Когато е в позицията на губещ, винаги плаши с избори. Когато някой му откаже нещо, същият се оказва виновен, че не е оценил неговото благоволение. Той си живее с идеята, че раздава благата в България. Така е и с т.нар. деструктивност на Златева, която чудесно се справи с работата си като вицепремиер. Борисов можеше просто да я похвали и да уважи избора й. Неща, които се правят от колегите му из Европа-та. Дори "началниците" му там уважават принципната позиция. Вижда се как Борисов много иска да играе ролята на обединител на нацията в рамките на третия си мандат, но по чисто природни причини не успява. Защото при него действа чувствителността на капризното озлобено дете, което не е получило нещо лъскаво от чуждата витрина. И е готово за отмъщение да я счупи с камък.
Защото Борисов е обединител на думи, а реално  мачка партньорите си и ги подлага на масирана репресия. Направи го с Реформаторския блок преди време, като показно. На него му трябват боксови круши, бушони, които да гърмят. Хора, чиято репутация да жертва. Затова е хубаво всеки да внимава, когато Бойко Борисов му предлага нещо. И ако иска кариерата му да продължи, редно е с радост да откаже. Защото Борисов си е такъв. Винаги невиновен.
 

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ