13 Август 2020четвъртък17:19 ч.

ПАРДОН

Усещане за море

/ брой: 151

автор:Денчо Владимиров

visibility 1536

Сиромах човек - жив дявол!
Споделям чутото за изобретението на съседа Оцеолов, практикувано от него  целофамилно:
- Нямам пари за море, майна, но не мога без море. През социализма така ни изпортиха организмите, че всяко лято срещу двайсет-трийсет лева почивахме на море най-малко по петнайсет дена! Помниш, нали? А сега го гледаме морето само по телевизията. Е, някои от съседите пак ходят на море, ама като катунари - напълнят колата с консерви, останали им от зимата,  напълват щайги с домати и пипер от село и общофамилно разпъват палатки по  пущинаците. Потапят се за два-три дни в морето, докато изядат провизиите и не ги изядат пък тях комарите, и се връщат победоносно в панелките, като от сутрин до вечер се хвалят по пейките пред блоковете и асансьорите, че, ето на, пак елитно са завели децата на море...
     Аз обаче имам друго решение на казуса. Почиваме по морски  общофамилно в панелката. Отваряме в горещините всички врати и прозорци, подухва ни вятър, истински морски бриз, мокрим главите на чешмата, сядаме на течение, като държим в ръце стари картички от морето, разглеждаме ги в умиление, а от един съветски касетофон си пускаме запис на крякащи гларуси. И ето ти усещането за море! А аз, за да бъде усещането ми за море още по-пълно, държа под носа си опашка от скумрия, която пазя за тази цел във фризера, и вдъхвам дълбоко рибята миризма. Велико усещане се получава!
   А от една седмица, откакто ни се развали съветският касетофона от времето  преди Горбачов да развали света, като нямам  вече запис на крякащи чайки, пак креативно подхождам. Викам съседа си Пондьо, страхотен имитатор на животни още от времето, когато правехме профсъюзни банкети. И срещу чаша ракия и мезе от турски домати, той ми кряка като чайка, а след още две ракии - започва да издава звуци и на делфин!
    Велико усещане за море се получава! 

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 154

Човечеството върви към нова световна война

visibility 647

/ брой: 154

Бил ли е масон цар Борис III?

автор:Христо Георгиев

visibility 396

/ брой: 154

За уродливостта на нормалното

автор:Владимир Георгиев

visibility 293

/ брой: 154

Българи срещу българи

автор:Петра Ташева

visibility 247

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ