15 Август 2025петък21:30 ч.

Уникален Алберт Попов - девети в Кицбюел

Българинът с най-добро класиране за Световната купа

автор:Дума

visibility 1494

Звездата ни в алпийските ски Алберт Попов се представи уникално на слалома за Световната купа в Кицбюел. 21-годишният национал зае девето място в крайното класиране. Аби стартира със 71-и номер и даде перфектното пето време в първия манш, като остави зад себе си звездите Марсел Хиршер и Хенрик Кристоферсен. Във втория Попов кара също така стабилно и зае девето място в крайното класиране на 1,05 сек. от победителя Клеман Ноел (Фр). Представянето на Алберт днес е най-доброто му в Световната купа. Преди това през сезона Попов бе 20-и в Леви и 16-и в Мадона Ди Кампилио.

Клеман Ноел завърши с общо време 1:45,53 мин. Втори се нареди Хиршер на 0,29 сек., пред Алекси Пинтюро (Фр) на 0,36 сек. и др. 

В класирането за Големия кристален глобус води Хиршер с 1116 т., пред Кристоферсен с 671, Пинтюро 620, а Попов се изкачи до 79-ата позиция с 55 т.

 

Показаха за първи път българската монета от 1 евро

автор:Дума

visibility 2006

/ брой: 151

Несъбраните пари в бюджета могат да стигнат 8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 2097

/ брой: 151

Икономиката с ръст от 3.1%

автор:Дума

visibility 2010

/ брой: 151

Тръмп и Путин със среща на четири очи

автор:Дума

visibility 2036

/ брой: 151

Съединените щати спират чуждестранните помощи

автор:Дума

visibility 2060

/ брой: 151

Светът остава разделен за пластмасата

автор:Дума

visibility 2552

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 2094

/ брой: 151

Геополитическо воайорство

автор:Александър Симов

visibility 2283

/ брой: 151

Вода газим, жадни ходим

visibility 2345

/ брой: 151

Срещите Москва - Вашингтон - со кротце и с повече кьотек

visibility 2096

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ