05 Май 2024неделя06:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Три начина да познаете узряла ли е динята

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 639

Категорично динята е плодът на лятото. Сочният плод, освен че ни дава нужната вода в жежките дни, примамва и със своята сладост, е полезен и като диуретик. Винаги обаче е проблемно да се определи, преди да бъде разрязана, дали една диня е узряла или не. Проблемът е в дебелата кора на плода. Сайтът "Актуално" предлага три способа да познаете кога една диня е узряла. 

Първо погледнете дръжката на плода. Ако той е добре узрял, тя трябва да е суха и спаружена. Ако динята все още е зелена, дръжката е свежа и зелена и са и нужни още няколко дни, за да узрее. 

Следващият добре известен начин е почукването по кората. Ако чуете глух звук, вероятно динята не е добре узряла. Звукът, който трябва да чуете, е чист и ясен. Той трябва да ви покаже, че вътрешността на динята е плътна и узряла. 

Също така можете да обърнете внимание на петната върху динята, съветват от "Актуално". Зрялата диня има зелен цвят и бели петна. Ако петната са жълтеникави, най-вероятно тя все още не е съвсем годна за ядене.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1427

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1394

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1255

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1448

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1668

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1391

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1375

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1604

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1403

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1538

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ