09 Август 2020неделя17:17 ч.

Трети опит за ремонт на трасето на трамвай №5 за 40 млн. лева

/ брой: 117

автор:Деси Велева

visibility 82

Столичната община ще направи трети опит да намери изпълнител за реконструкция на трамвайното трасе, по което се движи Петицата. Кметството обяви трети търг по проект за ремонт на релсовия път по бул. "Цар Борис III" от трамвайното ухо "Княжево" до това при Съдебната палата, без да се включват участъците на пл. "Руски паметник" и кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев". Обновлението е част от големия проект "Интегриран столичен градски транспорт - фаза 2" по програма "Региони в растеж" 2014-2020 и е на стойност малко над 40 млн. лева без ДДС. 

Първите два опита на общината да намери изпълнител претърпяха провал. През 2017 г. в  конкурса се включиха 7 фирми, но той бе прекратен заради несъответствие между проектната документация и количествената сметка. Преди две години бе обявен нов, който бе спечелен от обединение "Инфра груп 2018", в което влизаше  "Джи Пи Груп". На по-късен етап обаче фирмата се отказа. 

В началото на годината общината обяви, че е завършило препроектиране на трасето и се предвижда да бъде обновена и отсечката от "Руски паметник" до пл. "Македония", като трамваят ще се движи през красив линеен парк. Обещанията за скоростен трамвай по трасето датират още от времето на предишния главен архитект Петър Диков, но досега не е свършено нищо.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 457

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 691

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1235

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ