22 Май 2019сряда15:56 ч.

Няколко думи

Такса "стол"

/ брой: 50

автор:Аида Паникян

visibility 703

Беден човек, жив дявол, казал е народът. В наши дни поговорката намира приложение и в работата на българските болници (търговски дружества). Като достойни чеда на бог Меркурий, те често имат екзотични хрумвания за... изкарване на пари извън плащаното от касата. Фикусът в болничната стая я превръща във ВИП, което носи приходи на лечебното заведение. Сред новаторските е таксата "стол за придружител", въпреки мизерните условия. Почти като на созополската "празен стол" в ресторант, за която премиерът лично разпореди проверка. Дали и сега ще го стори?

По-големият въпрос е защо две десетилетия никои управляващи не си дават труда да отредят подобаващо място на болниците в обществения ред. Дори десни министри подхвърляха обещания, че лечебните заведения няма да са търговски дружества, но не предложиха алтернатива. Неминуемо подобни резки движения изискват кураж и предварително прощаване с политическата кариера на министъра-реформатор. Защото биха докарали до сътресения не само в сектора, но и на министерски кресла. А до идването на куражлията бедният и болен българин трябва да плаща всевъзможни екзотични такси от мизерната си заплата или пенсия. 

ЧЕЗ се оттегля от делото срещу КЗК

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 96

70 000 дка земи са с поражения от градушките

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 96

Близо 1/3 от жилищата у нас са необитаеми

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 96

Гласуват вот на недоверие към Курц

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 96

Химическите компании са опасни за европейците

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 96

Нивото на океаните може да се покачи с 2 метра

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 96

Законът срещу училището

visibility 525

/ брой: 96

Слугинажът

visibility 168

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ