29 Май 2020петък10:30 ч.

Няколко думи

Такса "стол"

/ брой: 50

автор:Аида Паникян

visibility 1239

Беден човек, жив дявол, казал е народът. В наши дни поговорката намира приложение и в работата на българските болници (търговски дружества). Като достойни чеда на бог Меркурий, те често имат екзотични хрумвания за... изкарване на пари извън плащаното от касата. Фикусът в болничната стая я превръща във ВИП, което носи приходи на лечебното заведение. Сред новаторските е таксата "стол за придружител", въпреки мизерните условия. Почти като на созополската "празен стол" в ресторант, за която премиерът лично разпореди проверка. Дали и сега ще го стори?

По-големият въпрос е защо две десетилетия никои управляващи не си дават труда да отредят подобаващо място на болниците в обществения ред. Дори десни министри подхвърляха обещания, че лечебните заведения няма да са търговски дружества, но не предложиха алтернатива. Неминуемо подобни резки движения изискват кураж и предварително прощаване с политическата кариера на министъра-реформатор. Защото биха докарали до сътресения не само в сектора, но и на министерски кресла. А до идването на куражлията бедният и болен българин трябва да плаща всевъзможни екзотични такси от мизерната си заплата или пенсия. 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1166

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 385

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ