05 Декември 2021неделя16:43 ч.

Така се прави!

/ брой: 138

автор:Валентин Георгиев

visibility 54

Скрит саботаж на дейността и политиката на МРРБ - така може да се нарече поведението на новоназначения (и вече уволнен) шеф на АПИ Апостол Минчев, позволил си своеволието да спре всички строителни дейности на ведомството "до второ нареждане". Добре, че министър Виолета Комитова е нащрек и действа, без да се церемони. Дали и доколко въпросният шеф е професионалист, вече няма значение. Както и обясненията му. Усилието на министерството е да бъдат намирани средства, за да не се спират строежи, а уволненият Минчев е сторил точно обратното, казва Комитова. Странното е, че скандалната заповед е издадена часове след среща между нея и ръководството на АПИ, като тя не е била уведомена за намеренията му.

Така се прави! Можем да си представим какво би се случило само след няколко дни, ако не бяха взети крути мерки. Недоволството по общините щеше да ескалира с бумерангов ефект върху служебния кабинет и президента. Както впрочем се случва заради друга сфера - здравеопазването. 

Скандалът между министър Стойчо Кацаров и уволнения шеф на "Пирогов" Асен Балтов ескалира на личностно ниво и премина в протести на лекари. Едва ли има нормален човек, който да не е наясно, че големият проблем е системен и е свързан с финансирането на болничните заведения, с необходимостта от премахване на статута им на търгашески дружества. Източването на здравната каса с фиктивни пациенти и фалшиви направления е повсеместна практика. Всеизвестна, не от вчера. Това обаче няма как да се "изчегърта" за ден-два и изисква законодателни промени от парламента. Една оставка в случая не решава нищо, а взаимните обвинения между министър и медици не говорят добре за самото управление. Което пък дава храна на такива като Борисов да тръбят как "всички видяха, че Кацаров лъже, а Радев го подкрепя и не го уволнява". Е, така не се прави, резултатът тук изглежда предизвестен.

До 12 млрд. лв. нов дълг догодина

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 233

"Газпром" увеличава доставките за България с близо 44%

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 233

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 232

Видеосрещата между Путин и Байдън ще е във вторник

автор:Дума

visibility 168

Великобритания затяга мерките при пътуване

автор:Дума

visibility 203

Задължителен PCR тест при влизане в Швейцария

автор:Дума

visibility 343

Продоволствена криза?

автор:Мая Йовановска

visibility 504

/ брой: 233

Битката срещу бедността е най-важна за България

автор:Аида Паникян

visibility 810

/ брой: 233

Геополитиката на Турция

visibility 987

/ брой: 233

Дрогирана русофобия

автор:Юри Михалков

visibility 526

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ