19 Септември 2020събота18:53 ч.

Ремонтът на скъсания водопровод, който доведе до замърсяването на Варненското езеро започва днес. От ВиК дружеството отрекоха да имат вина за инцидента. За завършване на ремонта ще са нужни 45 дни

Строежът на Източната тангента поскъпна двойно

За 1,5 километра път Столичната община ще даде 20 000 млн. лв. без ДДС

/ брой: 99

автор:Деси Велева

visibility 1166

Изграждането на 1,5 километра от Източната тангента на София е поскъпнало повече от двойно за две години. Това стана ясно от новата обществена поръчка за строежа й, която бе обявена от Столичната община вчера. Тя е на стойност 20 млн. лева без ДДС и включва участък от Пътен възел на Северна скоростна тангента до бул. "Ботевградско шосе". 

Първият търг за проекта бе обявен преди малко повече от две години и бе на стойност 9 млн. лева без ДДС. Тогава поръчката временно бе спряна заради жалба на участник, а до крайния срок седем фирми и консорциуми бяха подали оферти. Те обаче бяха отворени чак през септември миналата година. Петима от участниците бяха отстранени заради различни пропуски, като например неспазване на планирания срок за изпълнение. Допуснати до крайната фаза на процедурата бяха "ГБС-инфраструктурно строителство" и консорциум "ОСТ Тангенте", в който влизаше "Щрабаг". Оказва се обаче, че и двете фирми предлагат да изпълнят поръчката на далеч по-висока цена от обявената - съответно за 15,7 млн. лева и за 17,8 млн. лева без ДДС. Това бе причината търгът да бъде прекратен в края на миналата година. 

Новата поръчка е на стойност 20 млн. лева без ДДС. Участъкът отново е от 1460 метра и се съобразява с построения пътен възел на Северната скоростна тангента, а на юг - с изграденото преминаване на бул. "Източна тангента" под бул. "Ботевградско шосе". Строителството трябва да стане на два етапа - първо ще се построи участъкът от Северната тангента до бул. "Владимир Вазов", а след него и този до бул. "Ботевградско шосе". Изпълнителят трябва да се заеме с канализацията, отводняването, водоснабдяването, телекомуникацията, уличното осветление и др. Той трябва да е готов с изпълнението на обекта за 390 дни. Оферти се приемат до 22 юни.

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса

автор:Дума

visibility 0

Касата ще поема тестовете на ученици под карантина

автор:Дума

visibility 44

Гешев нахъсва прокурорите, отвън искат оставката му

автор:Дума

visibility 65

Прокурорите избират свой представител във ВСС

автор:Дума

visibility 152

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 835

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 414

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 761

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ