13 Август 2020четвъртък14:48 ч.

Снимка личен архив

Интервю

Станислав Владимиров: Ще бъда кмет на всички перничани

Общината има огромен потенциал за ускорено развитие, заяви новият градоначалник на Перник

/ брой: 214

автор:Юлия Кулинска

visibility 1708

Станислав ВЛАДИМИРОВ е роден през 1978 г. в София. Има висше икономическо образование. Бил е зам.-кмет по младежки и социални дейности, спорт и сигурност в община Перник, председател на Младежкото обединение на БСП в миньорския град и секретар по организационните въпроси в ИБ на партията. Депутат в 42-то и 44-то НС от "Коалиция за България" и "БСП за България". На местния вот т.г. беше избран за кмет на община Перник. Владее английски език. Женен с едно дете.

"Имам волята и енергията заедно с хората да ускорим развитието на Перник, за да го направим по-добро място за живот и работа"

- Г-н Владимиров, още по време на предизборната кампания заявихте, че ще бъдете не кмет на БСП, а на всички перничани. 

- Да, така е и стоя зад думите си. Показал съм характер и воля и заявявам ясно и категорично, че  няма да правя компромиси в управлението. Отново подчертавам, че аз и екипът, който ще сформирам през идните дни, ще заложим на открито, честно и прозрачно управление. Няма да деля кметствата на наши и ваши и ще бъда кмет на всички перничани. Ще бъда сред хората и ще имам постоянен контакт с всеки един жител на общината, защото поех тази отговорност в предизборните си срещи с моите съграждани. Имам волята и енергията заедно да ускорим развитието на Перник, за да го направим по-добро място за живот и работа. Хората искат промяна и Перник да се развива по-бързо. Категоричен съм, че този мандат ще се отличава с изключителна прозрачност и с постоянна връзка с жителите на община Перник. Защото да си кмет означава да не правиш никакви компромиси, които да са в ущърб на съгражданите ти.

- На каква кампания заложихте? Вярвахте ли в победата? Защо избрахте за мото "Ускорено развитие на Перник"?

- Силата на моята кампания и на колегите ми от БСП беше позитивизмът и срещите ни с хората. Да, аз вярвах в победата си и съм безкрайно щастлив, че успях. Благодаря на моите съграждани, че ми повярваха и ме подкрепиха. Благодаря за доверието на перничани. Благодаря за това, че ни повярваха. Кампанията ни беше различна, позитивна  и усмихната без излишни ефекти, концерти и фойерверки, без компромати и негативни послания. Непринудената обстановка позволи всеки желаещ перничанин да се срещне с кандидатите на БСП и да сподели своите виждания за бъдещето на града и общината. Обграден съм от млади и амбициозни хора и показахме, че БСП е модерната партия. Научен съм да уважавам опонента си и това беше в основата на постигнатия успех. Затова и избрах за мото това послание. Хората искат промяна и Перник да се развива по-бързо. Градът ни има своя шанс за развитие, защото още от миналото този район е доказал, че има потенциал. Заложихме на искреност и откритост в срещите си с нашите съграждани и успяхме. Успяхме, защото в кампанията ни имаше много енергия. Ние показахме, че ако отправиш точните послания, можеш да получиш доверието на съгражданите си. Знам, че перничани имат огромни очаквания и ще положим всички усилия, за да оправдаем доверието им. Показахме, че въпреки огромния ресурс, който беше срещу нас, перничани можем да направим своя избор. Резултатът показа, че енергията и желанието за по-различно развитие на града я има. Знам, че за мен са гласували не само членове на БСП, но и много десни. 

- Кои ще са първите неща, които ще направите веднага, след като седнете на кметския стол?

- На първо място, разбира се, е структурирането на експертен екип. Веднага ще поискам изготвянето на точен одит в общината, който да покаже на перничани какво е актуалното й състояние, като ще се наблегне и на подготовката за изготвянето на новия бюджет за 2020 г.

Перничани искат и трябва да знаят какво се случва с всеки един лев в общинската хазна и как се разходва той. Всичко, което е започнато ще се надгражда, а няма да се руши. Ще подам ръка на новия общински съвет и ще го подкрепям в добрите му решения, за да има прозрачно и силно управление. Спешно ще се опитам да реша проблема с водоснабдяването на града, защото има опасност от въвеждането на воден режим.

- Каква е формулата на успеха в Перник, за да се случат добри неща?

- Без силна икономика с висока добавена стойност няма как да има средства, за да се превърне Перник в проспериращ, развит, зелен и добър град за живеене и работа. Благодарение на развитието на местната икономика можем да решим много проблеми - екология, инфраструктура, транспорт, да развием младежките и културни дейности и спорта. Перничани искат да им се предложи път за напредък в града. Надявам се да привлека повече хора от Перник за моята кауза, за да изградим един нов и модерен град. Имам енергията и волята, която запалва младите хора, и се надявам да успея да пренеса тази сила върху всички жители и заедно да тръгнем към ускорено развитие на Перник. Ще работя за това градът да бъде дигитална община, за да се намали корупцията до минимум и да се повиши публичността и откритостта при работата на администрацията. Ще разчитам на хора с висок професионализъм и морал.

- Избройте поне три от факторите за реализирането на идеите си.

- Привличане на инвеститори, гъвкава финансова политика и силна икономика са нещата, върху които трябва да легне политиката в общината. Имам различно виждане за разходването на средствата от досегашното. Само глупаците започват всичко отначало. Всичко, което е добро и е започнато, ще продължи. В общината има големи проекти, които са от 7-8 години назад, като този за транспорта и водния цикъл. Те трябва да се изпълнят възможно най-скоро. Работата на кмета е и постоянна комуникация с всички институции, затова първите ми действия ще бъдат свързани със срещи с всички тях. Казвам това като икономист, защото в основата на всичко е икономиката, приходите и правилното разпределение на средствата. Когато имаме добре работеща икономика, добре работещи фирми, тогава ще имаме повече приходи в общината и ще можем да решаваме проблемите на Перник.

Заставам пред моите съграждани с конкретни ангажименти. Първият от тях е правилно изразходване на средствата. Няма населено място в общината, което да е доволно от сметоизвозването, зимното поддържане, неизмитите улици, парковете и детските площадки, които съществуват само на документи. Близо 10 млн. лева ще плащаме през такса смет следващата година. Преди десетина години цената е била 1 милион лева. Излиза, че 10 пъти сме увеличили това перо, но 10 пъти сме намалили качеството. Затова е нужен по-голям контрол от страна на общината. 

- Обявихте 20 основни приоритета, които ще реализирате като кмет. Бихте ли ги припомнили на перничани.

- Да, разбира се. Електронна община директно в телефона и компютъра на всеки перничанин, нови зони за развитие на бизнес, контрол върху замърсителите на въздуха и водата, редовно миене на улици и тротоари, поддръжка на зелените площи, са част от ангажиментите. Ще работя за въвеждането на нов екологичен градски транспорт и бърза връзка до София и околните населени места, социална демографска политика, която означава безплатни детски ясли, подпомагане на общинските училища и детски градини за закупуване на консумативи, за да не се налага родителите да доплащат допълнително. 

Ще работя за подпомагане на общинските лечебни заведения и отваряне на денонощна аптека, за надграждане и подобряване на социалните услуги в общината чрез подпомагане на млади таланти, млади работещи семейства, социален патронаж с нови услуги за нуждаещи се и възрастни хора. И още - подмяна на тротоарните настилки, пригодени за всички, обновяване на фасадите на сградите, изграждане на воден цикъл, осветление до всяка точка. Включил съм в своята програма изграждане на кръгови кръстовища, благоустрояване на гробищните паркове, нови места за отдих и разходка в кварталите "Изток" и "Тева", изграждане на велоалеи до всеки квартал.

Искам районът на реката да се обособи като пространство за разходка и отдих чрез изграждане на алеи, барбекюта и заведения около нея. Ще изградим закрит плувен басейн, ледена пързалка, скейт парк, а спортуващите ще имат пълната ми подкрепа. Но какво е Перник без Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който стана една от емблемите на града. Искам той да се  превърне в целогодишен туристически продукт и да се изгради Сурвакарско село. Имам идея да обогатя културния календар в Перник с нов музикален фестивал.

Нинова: ГЕРБ си направиха ритуално самоубийство от страх

автор:Дума

visibility 211

За пореден път ГЕРБ и Борисов се скриха

автор:Дума

visibility 283

Липса на кворум провали заседанието на парламента

автор:Дума

visibility 249

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 154

Поне двама загинали при протестите в Беларус

автор:Дума

visibility 5

Над 15 млрд. долара са щетите от експлозията в Бейрут

автор:Дума

visibility 78

ЕС притеснен от втора вълна на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 154

Човечеството върви към нова световна война

visibility 539

/ брой: 154

Бил ли е масон цар Борис III?

автор:Христо Георгиев

visibility 358

/ брой: 154

За уродливостта на нормалното

автор:Владимир Георгиев

visibility 265

/ брой: 154

Българи срещу българи

автор:Петра Ташева

visibility 234

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ