27 Май 2019понеделник08:22 ч.

ново:

Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори

Спират детските за една година при пет неизвинени отсъствия

автор:Дума

visibility 237

При пет неизвинени отсъствия в рамките на един месец, социалните помощи за дете ще бъдат спирани за една година. Същото ще се случва и при три дни отсъствие от градина без уважителни причини.
Спорните промени бяха гласувани днес с окончателното приемане на нови текстове в Закона за социално подпомагане. Идеята е на ГЕРБ, но бе подкрепена от "Обединени патриоти". От ДПС бяха против и обясниха, че спирането на помощи за деца противоречи на Европейската социална карта на Съвета на Европа. Председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов цитира решение на Европейския комитет по социални права, публикувано на 27 март 2019 година по жалба срещу България. В него се казва, че прекратяването на месечните помощи на деца, които не посещават училище противоречи на Европейската социална карта. Посочва се, че мярката има наказателен характер и увеличава икономическата и социалната уязвимост на засегнатите лица. ДПС не е против борбата с отпадането на деца от училище. Но това трябва да бъде направено чрез търсене на баланс между санкциониращите и подкрепящите мерки, коментира още Адемов.
Депутатите приеха още помощта за първокласници, чийто размер в момента е 250 лева, да се изплаща на два транша, а не в началото на годината, както е в момента. Втората част от сумата ще се получава, ако детето продължи образованието си във втори клас.

Отлагат магистрала "Струма" за 2030 г.

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 98

БНБ очаква рекордно висока инфлация

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 98

МВФ: Търговските войни отнемат 0,3% от растежа

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

ОИСР отложи приемането на България

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 98

Осмина се борят за поста на Мей

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 98

НАТО разработва нова стратегия срещу Русия

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 98

Ирландия подкрепи по-лесните разводи

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 98

Кратки новини

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 98

Магарета летят из облаците

visibility 75

/ брой: 98

Докога ще задаваме само въпроси

автор:Зорница Илиева

visibility 74

/ брой: 98

Български бизнес в Лондон

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ