16 Януари 2022неделя12:58 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Соня Момчилова е била в конфликт на интереси

/ брой: 187

автор:Дума

visibility 48

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи несъвместимост при назначаването на Соня Момчилова-Йовева за член на СЕМ. Проверката бе образувана, след като през август председателката на СЕМ Бетина Жотева пусна сигнал, че новата ѝ колежка в регулатора в била в конфликт на интереси. Още тогава се появи съмнение, че към датата на издаване на Указ на президента за назначаването ѝ Момчилова е била едноличен собственик на капитала на търговско дружество, а това противоречи на разпоредбите на Закона за радиото и телевизията. 

КПКОНПИ е установила, че от издаването на указа на 27 юли до 5 август 2021 г. тя е била едноличен собственик на капитала на "План Це" ЕООД. В деня на назначаването си тя е приела съдружник във фирмата, а на 30 юли му е прехвърлила с договор за покупко-продажба всички свои дружествени дялове и той е вписан в Търговския регистър като собственик на капитала на дружеството на 5 август. Същия ден Момчилова подписва декларации по реда на Закона за радиото и телевизията, с които потвърждава, че отговаря на нормативните изисквания и тя или член на семейството ѝ нямат частен интерес по смисъла на ЗПКОНПИ. Макар при подаването на декларациите несъвместимостта да е отстранена, към датата на заемане на длъжността тя е била налице, посочват от Комисията. По тази причина КПКОНПИ ще изпрати събраните доказателства на президента като орган по назначаване за предприемане на необходимите действия по компетентност.

"Соня Момчилова е встъпила в длъжност като член на СЕМ след отстраняването на всички несъвместимости за заемането на този пост. Законът за радиото и телевизията прави ясно разграничение между назначаването и встъпването в длъжност", коментираха пред "Дневник" от "Дондуков" 2.

 

 

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ