17 Януари 2022понеделник02:53 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Скрити помисли

/ брой: 8

автор:Ина Михайлова

visibility 1416

Ина МИХАЙЛОВА


ДПС готви промени в Конституцията. Такива, каквито искали европейските партньори. Конкретният замисъл засега оставал тайна. Иначе депутатите от движението щели да се фокусират върху антикорупционното законодателство, върху порочни практики като раздаването на пари от джипка и използването на дървата за огрев като "бухалка за политически натиск".

Сериозно? Точно партията на почетния председател, който преди време призна, че движението си има обръч от фирми, които го финансират, а то им помага? Същото ДПС, за чиито представители местните хора в планинските райони говорят как покровителствали "горската мафия", контролирали и печелели от изсичането на българските гори? Същото ДПС, което заедно с ГЕРБ утвърди и подпечата Модела на паралелната и подмолната държава, който съсипва държавността?

Точно това ДПС готви промени в основния закон. Какви? Предстои да чуем. И да оценим "европейския" им характер.

А дали това ДПС има предвид, че точно европейските партньори настояват основно и най-вече за механизъм за ефективно разследване на главния прокурор? За повече отчетност и прозрачност, за търсене на наказателна отговорност. Нови упражнения ли ще се предложат сега по темата, след като и ГЕРБ доста си поиграха в последните месеци на своето властване? Те предложиха надглавен прокурор, че да ни се смеят и в онези държави, дето не знаят за нас.

Апропо, и ГЕРБ на изпроводяк, когато им запари под краката, лансираха идеи за промяна в Конституцията. А сега, насред проблемите, които тресат държавата - цени на ток, газ, парно, от ДПС ще ни разсейват с идеи за конституционни промени. Ни в клин, ни в ръкав. Явно искат да провокират и да клатят допълнително общата лодка. И да мътят водата на новата власт. А що пък да не пробват да оплетат "новаците" в тънките си сметки? Току-виж поискали с тези конституционни промени и мераците на някоя прародина да прокарат. Кой знае какви са скритите им помисли. Какво ли не сме видели в годините...

Истинските битки на БСП

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 10

Пътникът Цацаров

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 10

Магията на "Сурва" завладя Пернишко

автор:Юлия Кулинска

visibility 29

/ брой: 10

Недостигът на лекарства

автор:Аида Паникян

visibility 46

/ брой: 10

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ