29 Март 2020неделя02:27 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Синьо, жълто, зелено

/ брой: 48

автор:Деси Велева

visibility 43

Жълта зона, зелена зона, синя зона в събота, нощна синя зона пред заведенията, разширение на синята зона до крайните квартали на София... Оранжевият или червеният цвят е наред, се питат столичани, докато умуват колко още зони за паркиране и такси за ползването им ще измислят от Столичната община. Засега обаче оттам са спрели с разширението на цветовата гама, но затова пък наблягат на цифровото изражение в кошмарите на живеещите във въпросните шарени зони. Общинарите са се настроили да обогатят нощните им терзания с увеличението на таксата, която ще трябва да се плаща за домуването на автомобилите им. Двойно повече или 140 лв. ще трябва да плащат обитателите на централните градски райони, които имат наглостта да притежават коли, че и желаят да ги паркират близо до домовете си.
Мотивите за скока на абонамента естествено не са ясни. Едва ли от общината могат да обосноват намеренията си с подобряването на условията за паркиране. Всички видяха как се паркира в дълбоки преспи и издълбани ледени коловози. Администрацията със сигурност не се кани и да издигне декоративни оградки или да украси с цветни фигури всяко платено паркомясто, за да оправдае високите такси. Отделен е въпросът, че столичани ще трябва да плащат повече за нещо, за което нямат никаква гаранция, че ще използват, ако се окаже, че всички места около домовете им са вече заети.
А в Берлин се оказва, че за същата услуга хората там плащат двойно по-малко от замисляните 140 лева. Те обаче са богата община, нямат нужда да изнудват гражданите си на дребно - с такса за паркиране. А София бедна - всеки измъкнат лев от жителите й е важен.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ