09 Април 2020четвъртък16:42 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Шмекерлъци

/ брой: 165

автор:Мая Йовановска

visibility 550

И тръгна Бойко Борисов с джипката из страната. Този път качи министъра на икономиката Караниколов и зам.-министъра на регионалното развитие Нанков, от които освен масовка се изисква да мълчат, докато той ръси я лъжи, я полуистини. Целият цирк върви по фейсбук - премиерът хвали строителството на пътища, реже лентички, въобще предизборната машина е в ход.

При откриването на разширение на завод заявява: "Благодарение на мощната икономика, която работи, резервът ни е пълен." За резерва - Борисов го наследи пълен от Пламен Орешарски, докато първото Му правителство стопи фискалния резерв от 8 на под 4 млрд. лв. Това той удобно е забравил. А определението "мощна икономика" за стопанството на държава, която от години държи рекорда по най-нисък БВП и най-слабо потребление на глава от населението в ЕС, е повече от нелепо. От седемте района с най-ниско ниво на БВП пет се намират в България.

На въпрос за критиките на държавния глава той заявява: "Толкова добър климат, толкова много инвестиции, рекорден износ за всички времена, само на полугодието 28 млрд. лв." Темата за бизнес климата и инвестициите е една, защото са тясно свързани. Достатъчно е да кажем, че за началото на годината чуждите вложения са на минус със стотици милиони евро. А за 10-годишен период те се сринаха с 15 млрд. евро. Дали Борисов има нещо общо с това?

И стигаме до колосалния износ, който по думите му бил 28 млрд. лв. По данни на НСИ за първото полугодие износът към ЕС (без юни) и извън ЕС е под 25 млрд. лв. Понеже данните са предварителни, да речем, че Борисов има по-пресни. Дали? Големият проблем обаче е, че външнотърговското ни салдо е на минус. Сиреч внасяме повече, отколкото изнасяме. Този минус е от десетилетия. Специално за първото полугодие дупката е от близо 3 млрд. лв.

Да шмекерува така може само Баце! 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 68

Испания е близо до овладяване на епидемията

автор:Дума

visibility 116

Борис Джонсън е клинично стабилен

автор:Дума

visibility 241

Байдън ще се изправи срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 265

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 1176

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 306

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ