02 Октомври 2022неделя23:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°. Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Сърце за бъдещето

/ брой: 75

автор:Ина Михайлова

visibility 76

Ина МИХАЙЛОВАВече четири години благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще" прави от нас, отделните човешки същества, народ. Народ, който показва съпричастност и готовност да помогне. Да спаси. Да дари. Без показност, без парадност, без суета. Безвъзмездно.
Сигурно това е най-добре организираната и подкрепена кампания, която ни се случва. Не, която случваме самите ние. При това без излишна агитация и без заплаха от санкции.
Защо го правим?
Защото искаме повече недоносени бебета да пораснат и да живеят нормално. Защото мечтаем за чиста природа. Защото смятаме, че е недопустимо през XXI век в европейска държава да липсва животоспасяваща медицинска апаратура. Защото, колкото и да не ни се вярва, вярваме, че трябва да си помагаме. Защото искаме заедно с други хора да правим добро. Защото все още се надяваме, че смислените, големите неща се правят от хора, които гледат в една посока. Защото искаме да бъдем пример за най-близките си, за децата си, за колегите си. Защото знаем, че голямото зависи и тръгва от малките стъпки. Защото от деца сме научени, че на по-слабите трябва да се помага.
Сигурно всеки от нас, капачкосъбирачите, има свое обяснение и мотив да прави това, което ни обединява. Защото, не на последно място, "Капачки за бъдеще" е нашата мисия. И най-голяма болка.
Болката, че това, което трябва да прави държавата, стройно и организирано, заради никому неизвестни (или добре известни) причини, тя не прави. Абдикирала е. Вдигнала е безпомощно ръце. Предала се е.
За разлика от нас, капачкосъбирачите. Които добре знаем, че ако тук, в България, ние самите не си направим по-хубаво, няма никой друг да ни го направи. Без държава за бъдеще явно и капачките са бъдеще, нали?
Това е истината. Боли, но трябва да я кажем. Във всяка нормална държава благотворителните акции са всекидневие. Но те обичайно надграждат, а не покриват елементарни нужди. Да събираме капачки, за да компенсираме изтеклите от здравеопазването милиарди, едва ли е решение. Но и да стоим безучастно, когато днес и сега са необходими линейки и кувьози, не е. Докато търсим полезния ход, който да оправи батака, по-добре е да се погрижим със сърце за бъдещето.

Иван Иванов: Необходимо е модернизиране на икономиката

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 190

Банките вдигат лихвите от октомври

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 190

ЕБВР повиши прогнозата за българската икономика

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 190

Арменският поп

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 190

Безплатно ли?

автор:Деси Велева

visibility 397

/ брой: 190

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ