26 Юни 2024сряда16:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руската кухня

Сарми - класически вариант

Хорът има благословията на Патриарх Алексей II, а Дмитрий Хворостовски смята за чест да пее с тях. Те се радват на овации по целия свят, но смятат любовта на зрителите за най-важното.

/ брой: 85

visibility 76

Няма отговор на въпроса, кой е измислил сармите. Правили са ги още в Древна Гърция, и за тях има много рецепти. По време на поста, например, вместо месо в тях могат да се сложат нарязани на дребно гъби.
Ще са ни нужни:
500 г крехко говеждо месо, половин зелка, 2-3 супени лъжици ориз, 1-2 глави лук, 3-4 супени лъжици маргарин или чисто масло, 2 чаши сметана, половин чаша настъргани домати или доматен сок, сол, пипер, зелени пресни подправки по избор.
Начин на приготвяне:
Смила се месото и се приготвя каймата. Към нея се добавя свареният ориз, дребно нарязаният и запържен лук, солта, пипера и всичко това добре се разбърква.
Листата на зелката се сваряват до полуготовност в леко посолена вода. Изрязват се дебелите им части, на всеки лист се слага от каймата, завива се като плик и се завързва с бял конец. След това сармичките се запържват от двете страни в тиган с мазнина.
Запържените сармички се слагат в плитка тенджера или съд за печене, заливат се със сметаната, настърганите пресни домати или доматения сок, леко се посоляват и се задушават под капак на слаб огън докато омекнат. Махат се конците и сармичките се заливат със соса, който се е отделил при готвенето.

Готвач Юс


 

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 560

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 295

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 264

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 304

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ