11 Юли 2020събота14:31 ч.

Самотата разболява

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 1147

Редица заболявания се дължат на тягостното състояние на духа, наречено самота. Това установяват дългогодишни изследвания на реномирани учени от САЩ и Канада. Анализ на 148 изследвания за риска от смърт идентифицира и един фактор, за който не предупреждават нито лекари, нито аптекари - самотата. Въз основа на данни от продължителни наблюдения и изследвания на общо 300 хил. души души учените стигат до извода, че при хора с функциониращ кръг от приятели и познати вероятността за по-продължителен живот е с 50% по-голяма, отколкото при хора с не особено добро социално обкръжение.
Тялото е зависимо от психиката и затова все повече лекари твърдят, че самотата е по-нездравословна дори от свръхтеглото, а ефектът от нея отговаря почти напълно на рисковия индекс на пушенето. Самотен = болен, сочат резултати от психологическо изследване на университета в Чикаго, цитирани от Дойче веле.
"Защо да вися в Бремен, след като животът тук ми предлага толкова повече развлечения?", казва Лило, 64-годишна германка, докато прегръща новия си африкански партньор. Той е 28-годишен, висок, добре сложен и... се продава. Ако дамата не се нуждае от него, ще стои по кръстовищата и ще продава джунджурии...
Благоденстващи европейки на зряла възраст са решили проблема си със самотата. Те все по-често търсят вълнения и нежности в страните от Третия свят. Докато мъжете гледат на такъв род забавления по-скоро като на спорт, за жените те имат емоционално значение. В началото дори не става въпрос за секс, а за чувства. Такива жени търсят по-скоро романтика, нежност, обожание.
Туристическите агенции напоследък все по-често предлагат пакетни услуги на европейки на зряла възраст да си отдъхват от самотата на всекидневието в обятията на екзотични чужденци. Основните дестинации за богати германки например са Кения, Гана, Гамбия и Южна Африка. Секстуризмът за зрели жени вече е новият хит в бранша, който носи добри приходи на туроператорите.

Младите жени се грижат по-добре за възрастните си съпрузи, но...

Ако мъжът е със 7 или 9 години по-възрастен от нежната си половинка, смъртността е със 17 процента по-ниска, отколкото при мъжете, които са връстници на партньорките си. Но това не важи и за дамите с по-млади партньори. Колкото по-възрастна е жената от своя партньор, толкова по-висока е опасността от смърт, е заключението от проучването на Свен Дрефал от института за демографски изследвания Макс-Планк в Росток. Т.е. младият любовник играе по-скоро ролята на пирон в ковчега, отколкото на извор на вечна младост. Възможно е причината да се крие в това, че жените с по-млади любовници са възприемани като аутсайдери. А отклоненията от социалните норми водят до повече стрес. А той съкращава живота.
Друга вероятна причина е фактът, че по-младите любовници често срещат финансови затруднения. Всъщност това е и най-честата причина те да се обвържат с по-възрастна и финансово стабилна жена. Свен Дрефал казва, че нито една от горепосочените теории не дава задоволително обяснение на проблема.
 

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 580

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 499

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ