25 Септември 2020петък07:18 ч.

Богата съпътстваща програма очаква ценители от 13 до 16 август

"С книга на плажа" акостира в Бургас

/ брой: 153

автор:Дума

visibility 63

Издателства от цялата страна ще се включат в шестото издание на фестивала "С книга на плажа", който ще се проведе в Бургас от 13 до 16 август. По време на събитието всички четящи ще имат възможност да се потопят в богата съпътстваща програма, по време на която посетителите ще преживеят вълнуващи срещи с популярни автори.

На откритите площи на Експозиционен център "Флора" ценители ще се запознават с едни от най-новите литературни заглавия. Те ще превърнат вашия престой на плажа в приключение или съвършена почивка, твърдят организаторите на проявата.

Програмата ще започне в четвъртък в 10 ч., когато Атанасия Петрова ще представи пиесата "Русалката Дая, езерото Вая и феята на Екологията". Мина Кръстева ще акцентира върху "Градежът" (изд. "Знаци") в 18 ч. Четене с Ина Иванова и Надежда Радулова, представяне на книгите им "Криле от папие-маше" и "Малкият свят, големият свят" ("Жанет 45") ще има в 19 ч. След това - от 20 ч. - Георги Тошев ще разкаже за "Георги Парцалев. Хамлет от град Левски" ("Книгомания").

В петъчния ден от 10 ч. Калоян Явашев ще заложи на "Дневникът на един татко звероукротител" ("Софтпрес"), а в 11 ч. очаквайте Атанас Арнаудов с "Бермуда" ("Знаци"). Ева Кралева-Бахран ще представи "Момичето с цигулката" ("Знаци") в 17 ч. Неда Антонова ще разлиства "Безмълвие" ("Хермес") в 18 ч. Мария Лалева ще чете "Живот в скалите" ("Книгомания") в 19 ч.

Фестивалната събота ще започне в 11 ч. с Ивелин Михайлов и "За успеха" ("Тогедър академи"). Хайри Хамдан ще представи "Водните лилии на паметта" ("Знаци") в 17 ч. Милена Пламенова ще се фокусира на "Любов с главно В" ("Либра скорп") от 18 ч. Държавен куклен театър ще привлече зрителите с "Часът на куклите" в зала 2 в 18,30 ч. А за 19 ч. плановете включват "Земното щастие Отдалеч и Подписът на Кафка" - среща-разговор с публиката и представяне на новите книги на Валери Стефанов, Георги Лозанов и Йен-Джен. С участието на издателя Нейко Генчев, а водеща ще е Елка Стоянова ("Фабер").

В неделя, 16 август, от 11 ч. проф. Евгени Сачев ще обърне внимание на "Новата цивилизация" - трето допълнено издание на "Българите са в основата на човешката цивилизация" ("Новата цивилизация"). Людмила Андровска ще представи "Мария Тертер - Царицата" ("Знаци") в 17 ч. Държавен куклен театър в 18,30 ч. отново ще е в зала 2 с "Часът на куклите". Стефан Вълдобрев ще привлече публиката с "Книга за песните" ("Книгомания") в 19 ч. Представяне на филма "Песен и молитва" - документален разказ, посветен на църковната музика и Литургията ("Омофор") ще се състои в 20 ч.

Организатор на събитието е Община Бургас в партньорство с Регионална библиотека "Пейо Яворов" и изброените издателства.

Ден 78: Яйца и домати за централата на ДПС

автор:Дума

visibility 147

МВР обяви пред депутатите, че протестиращите си търсели боя

автор:Дума

visibility 223

България отново се забърка в международен скандал

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 182

Борисов призна, че експертен кабинет му е най-изгоден

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 182

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 182

Хайки в Германия срещу злоупотребите в кланиците

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 182

Разнобой в ЕС за мигрантите и екологията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 182

Брюксел не признава Лукашенко за президент

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 182

Байдън-син замесен в съмнителни сделки

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 361

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ