30 Юни 2024неделя18:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Русия – родината на блините

/ брой: 45

автор:Дума

visibility 109

От 20 до 26 февруари в Русия празнуват Масленица.
Всеки ден от тази седмица има своето название и обреди. Така в понеделник е прието да се прави сламено чучело и да се започне с правенето на блини; във вторник младежите се пързалят с шейни и всички ходят на гости при роднини и приятели; в сряда зетьовете, по правило, отиват при тъща си да ядат блини...
Затова и ние ще правим блини...
Ще са ни нужни:
0.7 л. мляко, половин пакет суха мая – 5.5 гр., 1 ч.ч. вода, 1.5 с.л. олио за тестото и за пърженето – колкото е нужно, 400 гр. брашно, 2 малки яйца или 1 голямо, 1 с.л. захар за тестото и половин ч.л. за закваската, ? ч.л. сол, кардамон.
Начин на приготвяне:
Направете закваската: смесете маята с брашното, в 1 ч.ч. топла вода разтворете половин ч.л. захар, добавете брашното с маята, омесете до гладко тесто, като, ако е необходимо, добавете още брашно. Оставете да бухне на топло, като го покриете с кърпа.
Загрейте млякото до топло. Отделете жълтъците и ги поставете в тенджера, добавете захар, сол, кардамон, останалото брашно, олио, вдигналата се закваска и объркайте с миксер до гладко тесто, като добавяте млякото на струйка на малки порции. Оставете да бухне добре на топло. Разбийте белтъците с щипка сол и ги добавете в тестото, като бъркате с лъжица. Още веднъж оставете тестото да бухне и можете да започнете да пържите блини на загрят тиган.
Готвач Юс

 

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 1548

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 1318

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 1904

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 1648

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 1560

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 1419

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 1237

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 1488

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 1569

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 1480

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 1374

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ