08 Май 2024сряда22:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руло от глиган

/ брой: 231

visibility 1329

Рецепта на леля Ваня Токаджиева

Продукти за 4 порции: 800 г обезкостено месо от глиган, 2 кг кисело зеле, 6 супени лъжици олио, 3 скилидки чесън, червен пипер, джоджен, сол.
Изкиснатото във вода и оцет месо се измива, нарязва се по дължина на тънки листове и се накисва в загрятата до кипване марината (приготвена от олио, костен бульон, 1 глава кромид лук, 1 чаша червено вино, дафинов лист и 6 зърна чер пипер).
След като престои 10 часа, месото се изважда от маринатата и се разстила върху маса. Зелето се почиства от твърдите части и зелевите листа се разстилат върху месото. Поръсват се с червен пипер, стрит джоджен и счукан чесън. Завиват се рула и се завързват с конец. Изпържват се в сгорещено олио.
Част от маринатата се прецежда, загрява се и с нея се заливат рулата. Задушават се във фурна продължително време. Ястието се сервира залято в собствения сос. Преди да се постави във фурната, месото се покрива с фолио или съдът се похлупва с капак.


 

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 368

/ брой: 84

За наше добро

visibility 335

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 401

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ