02 Юни 2024неделя01:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 300

автор:Дума

visibility 954

Новогодишна пуйка

Взима се една млада пуйка. Измива се, изчиства се и се осолява отвътре и отвън. Нарязва се на ситно 1 глава лук и се запържва с 4 лъжици масло. Прибавят се последователно в запръжката 300 грама сърнешко (при липса телешко) месо нарязано на дребни кубчета, дреболиите от пуйката също нарязани на дребно, 7-8 маслини и една чаша ориз. Долива се малко вода, за да се свари оризът. Прибавя се сол и черен пипер на вкус и една лъжица ситно нарязан магданоз.
Пуйката се пълни с приготвената смес и се зашива. Полива се с 5-6 лъжици масло. Слага се в тава с малко вода и се завива добре със зелеви листа. Пече се в умерена фурна, като от време на време се полива с течността от тавата.
Празника позволява консумацията на малко повече Осмарски пелин.
   
Печени скумрии

Почистваме добре скумриите, посоляваме ги, заливаме ги с олио и оставяме да престоят така една нощ. След това увиваме всяка скумрия поотделно в хартия, намазана с олио, нареждаме ги в тавичка и печем около 25 минути в умерена фурна. Отвиваме ги и още топли ги нареждаме в чиния. Поръсваме ги със ситно нарязан магданоз и малко оцет.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 784

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 781

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 818

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 742

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 769

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 791

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 770

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ