26 Юни 2024сряда21:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Рецептата за розово сирене се пази в тайна

/ брой: 23

автор:Дума

visibility 951

След розовия шоколад Швейцария вади на пазара и розово сирене, чиято рецепта се пази в дълбока тайна. Зад новаторската идея стои собственик на мандра от региона Тогенбург. Интересното е, че цветният млечен продукт е направен по поръчка на китайски вносител. Бизнесмен от Хонконг настоял за автентично швейцарско сирене, което обаче искал да бъде розово. Продуктът е направен, за да отговаря изцяло на азиатските вкусове, споделя собственикът на мандрата Юрг Стаделман.

"Най-голямото предизвикателство беше да намерим естествен оцветител, който да не влияе върху зреенето на сиренето", разкри швейцарският производител. Първоначално опитали с ягоди и червено цвекло, но се оказвало, че те променят вкуса на млечния продукт. В крайна сметка в мандрата постигнали желания ефект, но пазят в тайна как точно са го направили, защото обмислят да пуснат в продажба и на европейския пазар розовото сирене, но не искат друг да открадне тяхното ноу хау.

"Засега нямаме намерение да експериментираме с други цветове. Доволни сме, че успяхме с розовото и в крайна сметка продуктът отговаря на нашите стандарти", уточни Стаделман. По думите му към цветното сирене вече имало голям интерес: с него се свързали няколко известни швейцарски ресторанта, които поискали да ги снабдява с розовия деликатес. Очакванията са той да стане абсолютен хит, защото съчетава традиционния вкус на швейцарското сирене и изглежда не по-малко привлекателно.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 1238

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 498

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 496

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 578

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ