06 Април 2020понеделник14:48 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Заслужил герой

Радостта на апаша

/ брой: 31

автор:Ина Михайлова

visibility 3419

Докато Иван Гешев профилактира криминогенни елементи, аха да ликвидира битовата престъпност и се кани да ревизира Прехода, апашите се радват. Че как иначе - нали Гешев е радост! За четири дни - три обира в столицата. Във Враца преслушали офис за плащане на сметки, а в Перник вдъхновен от Жокера полицай обрал казино. Списъкът на "радостите" всъщност е доста дълъг.

Тц! Докъде стигна държавата! Забраниха на народонаселението да търка билетчета, а то взе да спретва обири. Таз социална подробност май не я премислиха добре от каскетната прокуратура? Да, бе! И тя, и МВР не се занимават с кокошкарски истории. На тях им дай да борят корупцията и да подслушват президента.

А обирите от последните дни - жалка картинка, казвам ви. Вижте хората какви пари крадат - колкото да си решат някой дребен проблем, да покрият кредит, да купят нещо, щото са на зор, да се спасят я от топлофикация, я от някой друг монополист. Тъжна история, казвам ви!

А властта се въргаля по телевизорите и пали фитила за "голямата" работа. Ще ни прожектират "филми" за приватизацията - кой какви ги свършил преди години, ама така, както властта си знае. Ще си подбере "фактите", ще ги представи като "веществени доказателствени средства" и ще обясни чрез медийния си слугинаж какви престъпници търпим. Иди доказвай, че нямаш сестра. А на онези, на които нищо не им говори нито "БМФ", нито "Кремиковци", нито "Химко", нито..., им стига два пъти небрежно каскетно да им се подхвърли, че комунистите и Кремъл са прецакали държавата. Тогава няма нужда дори коронавирусът да проваля машинното гласуване. Каквото и гласуване да има, битката с манипулациите е обречена.

Дребните обири и кражби нито са приоритет, нито са на нивото на тази власт. Тя не може да обрисува следната хибридна атака например: въоръжен шпионин обира банка, хващат го, после идват руски граждани, за да го освободят от ареста. Не се връзва сценарият. Друго си е да вложиш целия ресурс в "голямата"... работа.

Като се замисли човек, има и друга гледна точка. Щом има нещо за обиране, значи все пак Вождът е прав - инвеститорите се блъскат по магистралите, производството расте, повече от добре сме, развиваме се и стабилно вървим напред. Като потвърждение - Вождът надмина по престой във властта като премиер своя Тато. 

Тъжна стабилност!

Стабилно хората с двата крака са вътре и дори не се притесняват вече да обират мижави суми от богатите банки, за да оцеляват в мътилката на голямото крадене, лъжи, замазване на далавери, безхаберие и разпад. Всички знаят, че държавата е гола и не им пука за нищо. И на нея, в лицето на властта, не й пука за всички. Народ и държава взаимно се цакат и радват на всеобщата идиотия. Дреме им на шапката и на едните, и на другите.

Докъде стигна държавата ли? До онази перверзия, до която я докараха. Днес тя е в състояние да се възторгва на лова на апаши, с който ни замазват очите от МВР и прокуратурата, и да се подиграва на каскета на главнопрокурорието. Само толкоз. Нищо повече, за жалост.

Компенсациите за евтиния газ се отлагат

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 65

Работодателите искат ремонт на схемата 60/40

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 65

Банките ще отсрочват кредити само на редовни платци

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 65

Какви са вариантите за отсрочка на банкови кредити

автор:Дума

visibility 270

Първи спад на новите случаи в Ню Йорк

автор:Дума

visibility 131

Борис Джонсън постъпи в болница

автор:Дума

visibility 270

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 754

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 308

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 344

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ