01 Ноември 2020неделя04:18 ч.

Проверяват община Благоевград за съмнителна обществена поръчка

/ брой: 4

автор:Дума

visibility 86

Агенцията за държавна финансова инспекция ще разгледа обществена поръчка за изграждане на LED осветление в Благоевград след сигнал на Антикорупционния фонд (АКФ). На 28 септември оттам алармират за нередности в допълнително споразумение по договор между общината и Обединение "LED светлина 2015". Контрактът е на стойност 1 845 663,56 лв. и е сключен през 2015 г. Две години по-късно страните подписват допълнително споразумение за още 433 363,19 лв. заради възникнали непредвидени обстоятелства.

Оказва се, че за 45 от общо 47 подобекта по проекта са били установени силно корозирали стълбове, дефектирали кабели и други технически проблеми. Според АКФ е съмнително извършването на допълнителни дейности за премахване на пропуските.

Констативните протоколи сочат, че обстановката на терен налага строително-монтажни работи извън посочените в договора. Не стават обаче ясни причините, поради които допълнителните дейности не са включени в първоначалния проект и договора от 2015 г. Освен това плащането по допълнителното споразумение е извършено през 2017 г., въпреки че 20 дни по-рано Общинският съвет в Благоевград е отхвърлил предложението на кмета за промяна на поетия дългосрочен дълг и промяна на общинския бюджет, за да се заплати на изпълнителя. По-късно то е било одобрено, след като плащането вече е извършено.

Гърция затваря всичко, без магазини и училища

автор:Дума

visibility 201

Брутално нападение над църква във Виена

автор:Дума

visibility 347

Белгия затваря магазините, хората ще работят от вкъщи

автор:Дума

visibility 197

Над 800 са ранените при труса в Турция

автор:Дума

visibility 196

Датата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ