23 Февруари 2020неделя19:49 ч.

Акценти

Протести по български

Те са политически, понеже политиката е такава, че прави несправедливостта все по-стабилна

/ брой: 3

автор:Лозан Такев

visibility 730

България протестира... Виждате как. Тридесет, седемдесет, двеста и петдесет души по улици и площади. Само майките на децата с уврежданията, макар и малобройни, се оказаха мъжки жени, нищо, че били кресливи с уж болни деца...

Има ли такъв народ? Апостола минал през села и паланки с две заптиета до конака в София и никой не се е престрашил да го освободи.

Ботевата чета слиза на българския бряг и всички се затворили по къщите си. И той тръгнал да освобождава тези хора... 

След събранието в Оборище за обявяването на Априлското въстание на другия ден вече знаели турците (които според образователните ни корифеи присъствали в българските селища по това време), защото веднага след събранието десетки участници в заверата отишли направо в конака да споделят  новината срещу обещани жълтички...

Е, има и няколко случаи на въстаници в името на свободата, хайдути, партизани, опълченци, бунтари и знаменосци за странички от историята ни, която сега обаче тотално се пренаписва.

Има такъв народ. По нашите географски ширини. Ако не гори в нашата къща, не тръгваме да гасим. Нищо, че пожарникар ни управлява.

А нали виждате как масово политици сменят партии и коалиции - ренегати, ама нали са все из властта и нагоре, министри стават, заемат нови позиции на борци за промени през Прехода!

Но все пак медийната среда оповестява от време на време, че България все пак протестира. Защо ли?

Просто иска да живее в апартамента на финансист номер едно и при същите условия. Или да притежава поне 6-7 апартамента с джакузита, по някоя тераса с асансьор и да е все нипричом към конфликта на интереси и корупцията. Иска да получава обществени поръчки по подобие на онези, които днес ги получават.

Протестите по български са заради начина на живот на съседа, за когото не важат ограниченията в закона и морала. Българинът иска също филия с мас, иска три папи да го галят и него по главата, иска и на него да му "конграчулейшън", да играе мачле в работно време с бистришките "Тигри"... Иска да няма таван на пенсията си, иска възнаграждения, близки до тези на управляващите, а не хиляда пъти по-ниски... 

Той даже иска да протестира, но... ако Сорос му плати за това. Иска да влиза безнаказано в насрещното движение, да има и той шуробаджанаци като комшията и колегата. Иска да гори тук боклук от Италия и все никой да не знае, че той го е докарал. Иска и той да продаде на скрап за милиони едновремешния суперзавод, дето са му го дали за стотинки. А нека пак да е равен пред закона, като всичките тия "съседи". 

Българинът иска да се гордее с братята Кирил и Методий, с братя Миладинови, с братя Даскалови, с братята Георгиеви, но да има днес благините на братя Галеви, Маргини, Велчеви, Диневи. Иска да има достъп до облагите от приватизацията, а не да споделя съдбата на милиони, които преживяват с минималните доходи при новите икономически условия и новите цени на стоки и услуги, данъци, застраховки и граждански отговорности. Иска като онези десетки младоци без трудов стаж да има техните имоти, хотели, коли, бизнес под нехайния поглед на правосъдието. 

Иска достоен живот. Така че, протестите по български са социални, но са повече политически. Защото българската политика е такава, че прави несправедливостта в обществото все по-стабилна, непоправима и необратима.

Адвокатите: Настъпва диктатура

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 37

Испания разследва Борисов за пране на пари

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 37

БСП свиква конгрес на 9 и 10 май

автор:Павлета Давидова

visibility 15

/ брой: 37

Поне 83 848 имат право да участват в избора на председател

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 37

"Лафка" официално обяви фалит

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 37

Румен Гечев: Властта манипулира статистиката за растежа

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 37

България губи 110 млн. долара от спрения транзит на газ

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 37

Сандърс спечели трета победа в първичните избори

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 37

Тюрингия преодолява политическата криза

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 37

Ердоган: Ще се подчиним на глобалните сценарии

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 37

САЩ затягат правилата за "зелените карти"

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 37

Как стигнахме до Луковмарш

visibility 41

/ брой: 37

Фалшификация №1 за Втората световна война

автор:Христо Георгиев

visibility 37

/ брой: 37

Хаджииванчовците бранят Апостола

автор:Велислава Дърева

visibility 38

/ брой: 37

Гнила надежда

автор:Георги Георгиев

visibility 37

/ брой: 37

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ