26 Март 2019вторник14:59 ч.

Президентът: Ще съм бариера срещу лобизма и нагласените поръчки

автор:Дума

visibility 678

С риск да стана шампион, обещавам ви да бъда бариера на лобистко законодателство, което е във вреда на българския бизнес, с налагане на вето и сезиране на Конституционния съд. Това обяви президентът Румен Радев по време на икономическия форум, организиран от АИК, БСК и Българската търговско-промишлена палата. При откриването на кръглата маса държавният глава говори основна за липсата на държавни гаранции за развитието на икономиката. Радев се включи и в последвалите дискусии като там постави акцент върху лобисткото законодателство и задкулисието при обществените поръчки.
Държавата трябва да осигури справедлив достъп до обществени поръчки на всички фирми, а не само на определен кръг, заяви президентът. Според Радев държавата трябва да се фокусира върху качеството на управление. Нужна е ясна, стабилна правна рамка, свободна от всякакви лобистки хватки, подчерта още държавният глава.
Радев говори и за демографската криза, която според него държи като заложник икономиката на страната.
Това е основен проблем, на който трябва да търсим решение – изчерпана ли е нашата икономика откъм човешки ресурси и технологии? Готови ли сме за големите предизвикателства на бъдещето? В световен план ще се развива и ще води тази икономика, която се базира на науката и иновациите, а не на ниската добавена стойност, убеден е Румен Радев.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58