07 Октомври 2024понеделник07:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Преработватели на протест срещу имитациите на кашкавал и сирене

/ брой: 80

автор:Дума

visibility 403

Протест срещу производството на сирене, кашкавал и кисело мляко от имитиращи продукти (сухо мляко и палмово масло) подготвят млекопреработватели. Това коментира  председателят на Националното сдружение на млеко- и месопреработвателите Танчо Колев пред Дарик.
Тази седмица една от наредбите на земеделското министерство за т.нар. качествени храни падна в съда на първа инстанция. Наредбата задължи млекопреработвателните предприятия да изберат какво да произвеждат - млечни или имитиращи продукти. А ако ги сменят, това да става на шест месеца.
Производителите на крайните продукти отчетоха в края на миналата година, че изискването за разделено производство на млечни и имитиращи продукти ще ги доведе до фалити. Животновъдите настояват за отделни мандри, които да работят с истинско мляко и фирми, произвеждащи продукти с палмовото масло. "Целта е да се запази сектор животновъдство, защото когато се произвеждат масово сирена от палмови масла, кой ще изкупува истинското мляко", коментира председателят на Националното сдружение на млеко- и месопреработвателите Танчо Колев.
"Искаме да влезе директно европейският регламент в България, без да правим наша наредба - едно предприятие или да преработва имитираща продукция или преработва чисто мляко. Не може нашите тук както го измениха - шест месеца едното, че шест месеца другото" каза Колев.
 Имитиращата продукция убива животновъдството в България, категоричен е председателят на организацията на месо- и млекопреработвателите. Той смята, че другият вариант е да се наложи данък на имитиращата продукция, за да може да се защити секторът и при налог примерно от 2,50 лв. на килограм 50 стотинки да отиват в социалното министерство за социалнослабите, лев - в здравното министерство за подпомагане на болните, и лев - за животновъдите.
 

Петролът не поскъпва заради забавянето на икономиката

автор:Дума

visibility 2760

/ брой: 189

Ски курортите вдигнаха цените на картите

автор:Дума

visibility 2121

/ брой: 189

Франция увеличава данъците на богатите

автор:Дума

visibility 2606

/ брой: 189

Хърватски войници няма да участват в конфликти

автор:Дума

visibility 2575

/ брой: 189

Доминикана масово депортира мигранти

автор:Дума

visibility 2615

/ брой: 189

Черна ирония

автор:Александър Симов

visibility 4373

/ брой: 189

Свинщина

автор:Мая Йовановска

visibility 5494

/ брой: 189

За икономиката

автор:Дума

visibility 4375

/ брой: 189

“БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” има решенията за БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 2687

/ брой: 189

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ