24 Март 2019неделя15:04 ч.

Медии

Преди Коледа БНТ прави обзор на годината

Обществената медия ще заложи на културна програма в празничните дни

/ брой: 248

автор:Дума

visibility 729

По традиция в края на годината медиите се впускат да правят обзор на най-важните събития от политическия, социалния и икономическия живот през отминалата година. Тази задача Българската национална телевизия е възложила на Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев. Обзорът на политическите и икономическите събития БНТ1 ще направи утре от 21 часа. За 23 е предвидена разходката през спортните случки на 2018 г.

И тази година от 17,55 ч. обществената медия ще излъчи на 24 декември пряко от катедралния храм "Свети Александър Невски" празничното патриаршеско богослужение по случай Бъдни вечер. За следващия ден е предвидено коледното послание на папа Франциск 

Богатата концертна програма започва на 25 декември, когато пряко от зала "България" зрителите на БНТ2 ще могат да гледат традиционното коледно матине на Софийската филхармония с участието на Националния филхармоничен хор, Детския филхармоничен хор и солистите Любена Нинова и Георги Султанов. Диригент е маестро Славил Димитров.  Ще бъде излъчен юбилейният спектакъл на Нели Рангелова, както и рецитала на Хилда Казасян "С усмивка за Ела Фицджералд". В празничните дни зрителите на БНТ1 ще могат да се насладят на концертните изпълнения на Франк Синатра, Майкъл Бубле, Шърли Беси и др., а на 25 декември БНТ2 ще покаже концерта на именития тенор Андреа Бочели.

На 22, 23 и на 30 декември БНТ2 ще излъчи три издания на уникалния музикален проект "Вивалдиано", който събира на една сцена виртуозни музиканти от цял свят в новата уникална интерпретация на творбите на Антонио Вивалди. Класическият концерт съчетава традиционно и съвременно, минало и бъдеще на фона на впечатляващи светлинни и визуални 3D ефекти. Автори на  проекта са чешкият музикант и продуцент Майкъл Дворжак и виртуозният цигулар Ярослав Свечени. Либретото е дело на Томаш Белко, а визуалната концепция е  родена от въображението на Косуке Сугимото, прочут японски художник, режисьор и аниматор.

На 25.12 от 13,30 ч. БНТ1 ще излъчи празничния фолклорен спектакъл по повод 25-та годишнина на ансамбъл "Чинари".

БНТ ще заложи на колекция от любими български филми -  "Опасен чар", "Топло" и  "Дами канят". В утрините на трите празнични дни за по-ранобудните ще върви и незабравимият детски сериен филм "Рицарят на бялата дама".

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1425

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 416

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 460

/ брой: 56