04 Август 2021сряда21:25 ч.

Посланик Уорлик коментира статия в ДУМА

/ брой: 171

автор:Георги Георгиев

visibility 1839

Статията от понеделнишкия брой на ДУМА "Пирамида от... шисти" бе уважена вчера от вниманието на посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик. В сутрешния блок на "Нова телевизия" водещият Витомир Саръиванов показа на г-н Уорлик публикацията в ДУМА и го запита за екологичните рискове, свързани с добива на шистов газ, като акцентира върху фотография, показваща от въздуха находище за добив на газ в САЩ. Негово превъзходителство се ограничи единствено да заяви: "Това не са верни твърдения и аз ще поканя който иска да дойде до САЩ, да види полетата за добив на шистов газ и да се увери, че околната среда се опазва, не се разчистват полетата по начина, по който е показано на снимката." Нито водещият, нито г-н посланикът коментираха по същество съдържанието на статията, свързано с проблемите на рентабилността на добива на шистов газ и риска от замърсяване на питейната вода с опасни вещества. Вместо това посланик Уорлик коментира: "Има някои хора в тази страна, които нямат интерес да се постигне диверсификация по отношение на енергийните доставки, затова ще кажат много неща и ще направят много неща срещу идеята за диверсификация."


Предизвикано

Някои хора в "тази страна" нямат интерес да направят анализ, дали защото не могат или не искат, кои са действителните интереси на България. Но това не сме нито ние, нито вие, г-н посланик. За голямо съжаление на живеещите в нашата страна това са управляващите ни в момента. Тъй като направихте внушение, че публикацията в ДУМА е насочена срещу енергийната диверсификация на България, като автор на статията "Пирамида... от шисти" мога да ви отговоря, че както всичко на този и свят и диверсификацията си има цена. Ако се налага да платим за нея с отровена вода и съсипана земя... Е, мога само да перефразирам думите на генералния директор на "Шеврон" Джон Уотсън, че ценоразписът е твърде висок. Може да погледнете какво пишат за екологичните проблеми и рентабилността при добива на шистов газ медиите във вашата страна. Нашата публикация е базирана основно именно на техни съобщения и твърдения. Надявам се, че няма да причислите и тях към противниците на енергийната диверсификация на България.

Ценови удар

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 148

В Европа има спад на КОВИД заразата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 149

Истанбул залови над 15 000 нелегални мигранти

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 149

Китай и Русия с учения срещу "трите сили"

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 149

Ливан и Израел си размениха удари

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 149

Четирите годишни времена

автор:Лозан Такев

visibility 65

/ брой: 149

Дори с "фолклорна магия" на мюзевири няма угодия

автор:Стефан Здравков

visibility 69

/ брой: 149

Победата може да се роди и от поражения

автор:Николай Шопов

visibility 77

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ