03 Декември 2022събота07:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще бъде предимно облачно. Над Западна и Централна България ще е без валежи, а след обяд над югозападните райони от страната и облачността временно ще се разкъса. На изток през целия ден ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 7°. Днес ще бъде предимно облачно. Над Западна и Централна България ще е без валежи, а след обяд над югозападните райони от страната и облачността временно ще се разкъса. На изток през целия ден ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 7°.

Понеделникът на една пречупена нормалност

/ брой: 132

автор:Георги Георгиев

visibility 1009

Днес е особен ден. Един от най-особените дни в годината. Днес българският министър-председател изпитва ужас, има желанието да се скрие някъде, да се заключи, да избяга, да не вижда никого и ако успее до края на деня да избегне срещата със себеподобните си, ще се качи в спалнята, в която няма женски гащи. Това става ясно от откровения на българския премиер пред в. "Труд" в интервю, посветено на 52-та годишнина от рождението Му.
Нямаме нужното медицинско образование, за да анализираме в дълбочина самопризнанията за явна депресия, която е подгонила министър-председателя. Но смятаме, че може да насочим компетентните лица към следното обстоятелство, което вероятно е породило тази криза. По признанието на премиера: "Преди ми беше най-любимо да отида на мач на "Левски" на "Герена". По къси гащи и да люпя семки. Сега вече изобщо не ми се ходи там. Ето това вече в мен е пречупената нормалност".
Тук е моментът да възкликнем като лирическия герой на Петко Славейков от стихотворението му "Жестокостта ми се сломи":

Въздъхнах аз и толкоз само рекох:
"О, спи ли бог? О, бог не види ли?"


Видно е, че нашият герой е изпаднал в тежка драматургия под влиянието на премиерския кръст, който той влачи с видима неохота. Вследствие на което са и безутешните му терзания по повод самотата и пълната липса на нормални развлечения - по къси гащи да люпи семки на "Герена". Едно възможно (опасявяме се, че може би и единствено) лекарство е слизането от премиерския кръст и изобщо от всякакви подобни нарушаващи нормалността отговорности, нахлузването на къси гащета, закупуване на пакетче семки и бегом марш към стадиона. Според нас това благотворно ще се отрази на психологическото състояние на героя и ще доведе до неговото пълно нормализиране и завръщане към естествения му натюрел. Както се казва - по-добре нормален Бойко, отколкото премиер Борисов с пречупена нормалност. И ако положението е толкова лошо, Бойко, недей да чакаш до изборите, ние ще те разберем, ако обърнеш гръб на тегобите още сега. И на теб, и на нас ще ни олекне.
Иначе мъжки, не се бой. И други хора утре имат рожден ден, че и на петък 13-и са се раждали, но това не е повод астралните ти близнаци да бягат от хората, да се заключват и изобщо да се депресират. Нищо, че не са премиери. Да ти е честито рождението и на другите родени на 13 юни също. И днес много недей поглежда към сутрешните блокове. Гъгнивите гласове, които ще те венцеславят, не ти носят нищо добро. Суета е всичко това. Греховно е, Борисов. Мечтай си за късите гащета и семките. А ние ще ти помогнем мечтата да се сбъдне. На изборите.

Извор на скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 646

/ брой: 234

Български резил

автор:Юри Михалков

visibility 760

/ брой: 234

Парадокси на пазара на труда

автор:Аида Паникян

visibility 638

/ брой: 234

Нов автомобил за ДЦПЛУ - Пещера

автор:Дума

visibility 647

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ