11 Юли 2020събота21:38 ч.

По коя телевизия ще излъчват революцията?

/ брой: 254

автор:Братя Ружеви

visibility 2976

Ако си мислите, че страничен наблюдател на политическите процеси разбира какво се случва в България, дълбоко се лъжете. Всичко зависи от това коя информационна агенция чете. Ако четете едната, ще имате усещането, че навън кипи всенародна революция, а бунтовните тълпи помитат отрядите на олигархията по своя буреносен път. Ако четете други, ще останете с усещането, че пет келеша разиграват цялата държава. Ако четете трети, ще ви порази усещането, че всички са идиоти, които се мотаят като мухи без глави.
Изобщо следенето на медии в тези бунтовни времена е екстремно занимание. Защото всяка от тях се опитва да предпоставя края на този процес, а не да информира какво се случва. Медиите почват да губят основното си качество - да са носител на истинска информация. В този прекрасен и гневен свят те все повече заприличват на бухалка, която се стоварва върху мозъка на незащитения потребител.
Тези дни една медия дори оплю идеята за обективност. Не било правилно да се канят хора, които не приемат протеста, защото това можело да се нарече обективно, но не било истинно. Въобще битката за медиите, а и самите медии заприличаха на древен схоластичен спор. Вече имаме не битка за информации, а борба за създаване на действителности. Това е епичният медиен сблъсък - заглавията на коя агенция по-ефектно ще промият мозъка на публиката. Заради това човекът отстрани не само не може да си състави мнение, ами има чувството, че наблюдава бунт в психиатрия, напълно излязъл от контрол.
Заради това човек вече не може и на революцията да се зарадва, ей. Защото всичко зависи от това по коя телевизия ще я излъчват.

 

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 643

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 572

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1285

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ