30 Май 2020събота22:48 ч.

Пленумът

/ брой: 147

автор:Георги Пирински

visibility 1122

Пленарният състав на 8-ия Европейски парламент ще се събере на първото си учредително заседание на 1 юли, вторник, в Страсбург. Групата на социалистите отива на него мобилизирана около политическата си позиция, вече озаглавена "Призив за промяна", и с решимостта си за председател да бъде избран Мартин Шулц - именно като убеден защитник на волята на избирателите за Европейски съюз, който служи на техните, а не на нечии други интереси.
Ден по-рано, на 30-и т.м., е насрочен  пленум на Националния съвет на БСП, който следва да бъде подчинен еднозначно на съзнанието, че "БСП има нужда от промяна, от нова енергия" (думи на председателя на НПС от 24-ти т.м.). При това не като самоцел, а защото, ни повече, ни по-малко, самата политическа система има нужда от "рестарт, от сериозно обновяване", сила за каквото трябва да дойде от БСП.
Това означава едно - скъсване със снишаването, със замитането и "мариноването" на станалите злокачествени проблеми на политическото и организационно функциониране на партията. Което изисква от Сергей Станишев да предложи конкретни решения, доказващи волята за именно такава промяна не на думи, а на дело:
- Рязко съкратен състав на Изпълнителното бюро, способно да представи обновено политическо послание на партията за бъдещето на България, което да предложим на избирателите;
- Нов състав на Националния предизборен щаб с еднозначно разписани отговорности на всеки член, годен да дава еднозначни указания за хода на кампанията, в т.ч. и на медийната. Новите отговорности на С. Станишев вече налагат той да предложи друг ръководител на щаба, който още на другия ден след пленума да го задейства с необходимата качествена промяна и нова енергия!

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1087

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 580

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1663

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 463

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ