26 Юли 2021понеделник19:31 ч.

Пияни хлебарки

/ брой: 97

автор:Мара Трифонова

visibility 2104

Транспортният министър Московски заяви вчера, че шест различни служби към транспортното министерство, Агенция "Пътна инфраструктура", митниците и МВР в момента извършват контрол на пътя, като често проверките им се дублират. Според него "правилният подход е те да се обединят в една структура, служителите на която са добре финансово мотивирани". За финансовата мотивация е ясно, но той не обясни конкретно как трябва да изглежда това звено. Дали пък не смята за добре част от хората от неговото министерство да минат под пагон, или пък в КАТ да станат цивилни? Сигурно има дублиране на функции, но от друга страна, не е ли логично, когато става въпрос за контрол, да функционират независими звена? Или пак се пече някое законовъведение, за което той отдалече тръгва с пиара? Все въпроси, на които управляващите не само не дават конкретни отговори, но и сигналите им са неясни и объркващи.
Самият Московски наскоро предложи разделяне на Закона за движение по пътищата на три отделни. Като мярка за прекратяване на порочните практики. Въпросът е дали и действащият закон се спазва. И не се ли "чете" според случая, както дяволът евангелието, щом самият министър говори за порочни практики.
От друга страна, когато станаха арестите, главният прокурор Цацаров препоръча реформа в ДАИ, защото според него там е концентрирана прекалено много власт. Московски пък предлага обратното - още по-голяма концентрация. Защото какво друго е обединяването на всичко в една структура? Изобщо хората на властта се лутат като пияни хлебарки насам-натам.
А Цацаров не е лошо първо да отговори, предвид старите случаи на уличени в ДАИ, има ли осъдени за корупция. Или сега целта е един да се вкара в затвора, за да се успокои Борисов и от ЕС да го оставят на мира?
Колкото до транспорта - там се очертава все по-задълбочаващ се хаос.

Кацаров иска анекс към Националния рамков договор

автор:Дума

visibility 0

7 жертви в катастрофи у нас за 24 часа

автор:Дума

visibility 94

РЗИ-Благоевград с план за новата ковид вълна

автор:Дума

visibility 105

БНБ: Икономиката ще нарасне с 4,1% през 2021 г.

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 141

Енергийният холдинг с временен борд

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 141

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 141

Държавната петролна компания пред закриване

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 141

Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция

автор:Дума

visibility 111

САЩ критикуват Скопие заради корупцията

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 141

По политиките ще ги познаете

автор:Валентин Георгиев

visibility 356

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ