18 Май 2024събота16:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лов и риболов

Патица с гъби

/ брой: 18

автор:Дума

visibility 41

Рецепта на леля Ваня Токаджиева

За приготвяне на четири порции са необходими: една голяма или две по-малки патици, 300 грама гъби, 200 грама пушени гърди, 4-5 глави лук, 100 грама червено вино, 100 грама телешки бульон (може да се използва бульон от кубчета), 30 грама зехтин.
Почистете от перата и опърлете патицата, изкормете и я измийте добре. Разрежете я на две равни части и я намажете със зехтин (масло или друга мазнина), поставете я в йенска тенджера и я задушете на слаб огън. Посолете и поръсете с черен пипер.
Нарежете пушените гърди на малки кубчета и ги изсипете в тенджера с вряща вода. Изчакайте, докато водата отново заври, варете ги известно време, без водата да се изпарява бързо.
Измийте гъбите и ги нарежете на ивици. Когато месото се зачерви, прибавете към него бланшираните пушени гърди и нарязаните гъби. Захлупете тенджерата с капак и задушете около 15 минути. Прибавете червеното вино и бульона и задушете 35 минути, без да похлупвате. Блюдото се поднася топло.

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1025

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1069

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1151

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1191

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1032

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1246

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1183

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1028

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ