Първите български кайсии и праскови са вече на пазара
/ брой: 143
Инспектори по контрол на качеството на пресни плодове и зеленчуци към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са сертифицирали през миналата седмица 4,5 т кайсии и 3 т праскови във връзка със Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България, чрез специфично подпомагане. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ. Плодовете са с много добро качество.
Продължава прибирането на зеленчуци - домати, краставици и пипер. Берат се и се сертифицират късните сортове череши в областите Кюстендил и Бургас.
През миналата седмица инспекторите са сертифицирали и 1214 тона краставици, 1865 тона домати, 14 тона пипер, 339 тона череши.
Българските плодове и зеленчуци са с много добри показатели, с чудесни вкусови качества и отговарят на продуктовите спецификации по Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България, се казва в съобщението на БАБХ.