02 Май 2024четвъртък14:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Определиха най-големите ползи от шоколада

/ брой: 128

автор:Дума

visibility 937

Турското издание "Сабах" разкрива най-големите ползи от шоколада, като цитира думите на известния в страната диетолог Ерди Абдула Угур. Според него какаовото лакомство е своеобразна антиоксидантна "електроцентрала". В млечния и белия шоколад обаче има много захар и мляко на прах, затова препоръките са да се консумира продукт с повишено съдържание на какао.

Вкусният десерт също така понижава лошия холестерол, който води до натрупване на мазнини в артериите. Какаовите зърна, от които се прави шоколадът, имат противовъзпалителни свойства, помагащи срещу увреждания на тъканите. Това е и причината някои лекари да го препоръчват за борба със сърдечно-съдовите заболявания.

Шоколадът предотвратява и неврологични проблеми. Съдържа флавоноиди - съединения, които имат противоракови свойства. Тъмният шоколад има 8 пъти повече флавоноиди от млечния шоколад. Последните проучвания показват, че тези здравословни химикали може да увеличат притока на кръв към мозъка, събуждайки надежда за лечението на неврологични страдания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

Шоколадът може да помогне също на кожата ни да се обнови и да се регенерира благодарение на полифенолите, които съдържа.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 552

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 590

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 726

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 709

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 602

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 653

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ