16 Юли 2025сряда20:14 ч.

Определиха най-големите ползи от шоколада

/ брой: 128

автор:Дума

visibility 1279

Турското издание "Сабах" разкрива най-големите ползи от шоколада, като цитира думите на известния в страната диетолог Ерди Абдула Угур. Според него какаовото лакомство е своеобразна антиоксидантна "електроцентрала". В млечния и белия шоколад обаче има много захар и мляко на прах, затова препоръките са да се консумира продукт с повишено съдържание на какао.

Вкусният десерт също така понижава лошия холестерол, който води до натрупване на мазнини в артериите. Какаовите зърна, от които се прави шоколадът, имат противовъзпалителни свойства, помагащи срещу увреждания на тъканите. Това е и причината някои лекари да го препоръчват за борба със сърдечно-съдовите заболявания.

Шоколадът предотвратява и неврологични проблеми. Съдържа флавоноиди - съединения, които имат противоракови свойства. Тъмният шоколад има 8 пъти повече флавоноиди от млечния шоколад. Последните проучвания показват, че тези здравословни химикали може да увеличат притока на кръв към мозъка, събуждайки надежда за лечението на неврологични страдания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

Шоколадът може да помогне също на кожата ни да се обнови и да се регенерира благодарение на полифенолите, които съдържа.

Тръмп плаши Русия с "тежки мита"

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 129

Лавров се срещна със Си Дзинпин

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 129

Разследват евродепутат, за когото Аушвиц е "фейк"

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 129

Символ

автор:Александър Симов

visibility 389

/ брой: 129

Приключи ли терапията

автор:Евгени Гаврилов

visibility 382

/ брой: 129

Епични провали

visibility 394

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ