23 Септември 2021четвъртък11:45 ч.

Олигофренска усмивка

/ брой: 137

автор:Георги Георгиев

visibility 1946

След вчерашния случай с омбудсмана Мая Манолова в Тристранната комисия не може да има никакво съмнение в отчайващо ниската правна култура на вицепремиера Валери Симеонов. Сега, вместо да се правят излишни обяснения, Манолова трябва да изпрати нужния сигнал до Районния съд, съобразно законовите си правомощия, а той да постанови, предвид безспорните доказателства, че Симеонов, а и другите от Тристранката, които са го подкрепили, е нарушил законните права на омбудсмана и да им тръсне глоба от 600 лв.
Разбира се, проблемът не е в глобата. Той е в усещането за държавност, което е напуснало България, а когато го няма, започва говоренето и вършенето на глупости, които се поднасят за политика. Конкретно Симеонов трябваше отдавна да е напуснал това правителство, най-малкото след като заяви публично, че хората участващи в рекламата на лотарийните билети, а това са и печелившите, имали "олигофренски усмивки". Защо да не го каже? Нещо да му се случва?
Драмата ни е пълна, след като вицепремиер показва правно невежество и арогантност. Всъщност едното следва от другото. Колкото повече ерозира законността, толкова по-малко ще бъдем свободни и нито омбудсманът, нито арменският поп ще ни помогнат, а печелившият ще се усмихва.

 

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ