27 Септември 2020неделя23:24 ч.

Oгромно количество мъртва риба край река Средецка

автор:Дума

visibility 1265

Огромно количество мъртва риба в един от притоците на река Средецка притесни бургаските рибари. Днес на място беше направена проверка от РИОСВ.

Диян Иванов пръв се натъкнал на страшната гледка, след като решил да лови риба от един от притоците на река Средецка, който е един на едно от най-тихите места в Бургаско.

Видяхме нещо, което никога през живота си не съм виждал. Имаше много риба във всякакви размери, която беше плътно една до друга. Целият канал беше пълен. Половината беше обърнала корем и умряла, а другата все още жива", каза Иванов.

След сигнал, днес на място пристигнаха екипи от екоинспекцията и Басейнова дирекция, които взеха проби от водата и констатираха, че в действително мъртва риба около притока има.

Пробите ще бъдат анализирани по показатели, определени от Басейнова дирекция. След получаване на резултатите от регионалната лаборатория ние ще можем да кажем какви са причините за измрялата риба, ако се установи замърсяване на реката“, съобщи Шанай Ходжа, инспектор към РИОСВ-Бургас.

Понеже количеството им е много голямо, те са се задръстили там и няма как да се върнат обратно в реката. Големият им брой води до това, че няма достатъчно кислород и рибите, както казваме ние рибарите, започват да се давят, разказа още Иванов.

Според други рибари, човешка намеса е причината за големия брой умряла риба. След улов тя била изхвърлена. Те настояват за повече контрол и по-солени глоби за рибари без ловен билет.

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 718

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 780

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 182

Един милион жертви на коронавируса в света

автор:Дума

visibility 105

Армения обяви военно положение

автор:Дума

visibility 201

Армения и Азербайджан пред война

автор:Дума

visibility 300

Самолет катастрофира в Украйна, десетки жертви

автор:Дума

visibility 1918

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 28

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 183

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1518

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ