26 Септември 2020събота12:12 ч.

ЦКПИ прие правилата за застъпници на кандидатите за лидер на БСП

Общинските председатели на БСП няма да са застъпници в лидерската битка

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 323

Председателите на районни и общински организации в БСП и членовете на централната, районните и секционните комисии по избора нямат право да бъдат застъпници на кандидатите за председател на БСП. Това решиха членовете на ЦКПИ на вчерашното си редовно заседание. Регистрирането на застъпници ще става до 25 април. Очаква се до средата на март да са готови методическите указания за провеждане на прекия вот за председател.

ЦКПИ прие и правилата за изготвянето на избирателните списъци. Както ДУМА вече писа, право да гласуват за председател имат всички членове на БСП към 31 декември 2019 г. Партийците могат да гласуват само в населеното място, в което членуват.

"Агонията Борисов ще свърши. След него трябва да се гради отначало. Консолидирайте около себе си честни и смели хора, нека те видят у нас двигател за нещо ново и позитивно. Българският народ има потенциал да излезе от унизителното положение, до което ни докара управлението на ГЕРБ - най-бедна и най-корумпирана страна в Европа", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова в Златоград. Тя изтъкна, че отчетно-изборната кампания е времето и мястото, където редовите социалисти дават оценка за свършеното и несвършеното, но и определят политиката на партията за следващите години.

"Вътрешнопартийната кампания за избор на председател на БСП е възможност, която не бива да пропиляваме. В идеен план - да очертаем приоритетите за следващите години, в политически - как да спечелим следващите избори, когато и да са те, в организационен - да изградим мрежа с партньори по места по ключови въпроси. Последен, а не първи е персоналният въпрос - кой ще води бащина дружина, заяви в Петрич зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. По думите му всички тези задачи няма как да бъдат решени, ако не се потушат конфликтите в партията. Не става въпрос за уговорки от типа - ти делегат, аз председател, а за намиране на общи точки, по които да намираме компромис и да вървим напред, обясни той.

С кворум от 793 делегати започна Конгресът на БСП

автор:Дума

visibility 0

Под карантина са 0.4% от паралелките в страната

автор:Дума

visibility 57

БСП провежда 50-ия си юбилеен Конгрес

автор:Дума

visibility 139

Втори ден над 250 новозаразени с COVID-19

автор:Дума

visibility 164

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 949

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 519

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ