23 Септември 2021четвъртък12:51 ч.

Образи

/ брой: 152

автор:Юрий Борисов

visibility 1538

Вчера няколко посланици един през друг дадоха висока оценка на управлението на ГЕРБ. "Правителството за една година свърши много работа", каза г-н Уорлик. Към него се присъедини немският посланик Матиас Хьопфнер: "Ние виждаме успехи в управлението на ГЕРБ." До него застана посланикът на Белгия Марк Михилсен: "Процесът на реформи в България е започнал." За да илюстрира мисълта си, първият посочи борбата с корупцията, вторият - съдебната система, а третият - нищо не посочи. Но обеща да продължи да насърчава реформите.
Днес навсякъде по света се обсъждат успехи и провали. И винаги се говори с цифри. Ето например как сп. "Fortune" в своя публикация от 30 юни говори за петте страни, които се справят най-добре с кризата. В Австралия безработицата е под 6% и я очаква ръст на БВП с 3%. И обясняват как го прави. В Колумбия - пак цифри, които се обясняват с успешната политика на инвестиране в инфраструктура. Перу пък очаква растеж на икономиката си с 6%, главно защото насърчава инвестициите в минното дело. В Сингапур пък взели, че дръпнали главно защото реализирали пакет от държавни стимули за икономиката в размер на 20 млрд. долара. В Уганда - за справянето с кризата помогнали ръстът в телекомуникациите и износът на кафе и чай.
За преценката на нашите успехи и неуспехи цифри не трябват. Сигурно защото ние, българите, мислим в картинки. Ние нашето развитие можем най-добре да представим не в анализи, а в изложби и видеоклипове. С едно единствено заглавие. Реформа.

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ